10-05-2019

Počasni konzul Crne Gore u Francuskoj posjetio Opštinu Budva

Predsjednik Opštine Budva, Marko Carević, primio je juče u posjetu počasnog konzula Crne Gore Gore u Francuskoj, gospodina Bertrand Thibert-a.

Počasni konzul Crne Gore u Francuskoj posjetio Opštinu Budva | Radio Televizija Budva

"Budva je prepoznatljiva turistička destinacija, ima šta da ponudi francuskim turistima i sigurno je da ima dovoljno prostora za povećanje broja posjetilaca iz ove zemlje", kazao je predsjednik Opštine Budva, Marko Carević, dodajući da je ova posjeta izuzetno značajna za naš grad.

Carević je, izmedju ostalog, tokom sastanka, predstavio ekonomske prilike u našoj opštini, strukturu privrede, te pravce daljeg razvoja grada.

Gospodin Thibert, počasni konzul Crne Gore u trećem po veličini francuskom gradu, Lionu, zahvalio se predsjedniku Opštine na gostoprimstvu i istakao da turisti iz Francuske iskazuju sve veće interesovanje ka „novim“ destinacijama gdje preferiraju aktivni odmor, a opština Budva sa brojnim kulturno - istorijskim znamenitostima je prava oaza za odmor.

U tom pravcu, on će, kako je kazao, iskoristiti svoje konekcije i preduzeti aktivnosti na upoznavanju francuskih turoperatora sa turističkim potencijalima našeg grada.