24-09-2016

Povodom Mediteranskog Dana Obale održana ekološka radionica u Budvi

Povodom Mediteranskog Dana Obale, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, je pripremilo promotivno edukativni poster na temu „Plava ekonomija“ koji će u narednim danima biti distribuiran svim školama na crnogorskom primorju.

Povodom Mediteranskog Dana Obale održana ekološka radionica u Budvi | Radio Televizija Budva

"Obilježavanje ovogodišnjeg Dana Obale započeli smo u četvrtak, 22. septembra, kada je u okviru festivala „Male morske pjesme i priče“ održana ekološka radionica i kviz na temu "Čuvaj more da ti duže traje", u kojoj je učestvovalo oko 70-tak učenika iz sve tri osnovne škole sa područja opštine Budva. U okviru ove radionice NVO „ReCan“ je uručila nagrade zakupcima plaža, koji su tokom ljeta bili najaktivniji u akciji sakupljanja i reciklaže limenki", navodi se u saopštenju.

Slična aktivnost realizovana je i u petak 23. septembra, u Osnovnoj školi „Anto Đedović“ kada smo članovima ekološke sekcije ove škole govorili o Plavoj ekonomiji i principima održivog razvoja na obali. U sklopu predavanja predstavnici NVO „ReCan“ govorili su učenicima o reciklaži i značaju recikliranja otpada. Nakon predavanja održan je kviz za sve prisutne učenike, nakon kojega smo svima podijelili ovogodišnje postere i ostale prigodne nagrade.

"Javno preduzeće narednih dana nastavlja svoje aktivnosti na obilježavanju ovogodišnjeg Dana obale, i već u ponedjeljak održaćemo još jednu u nizu radionicu, ali ovog puta učenicima Osnovne škole „Njegoš“ u Kotoru. Nakon toga nastavićemo sa distribucijom ovogodišnjeg postera, koji će zapravo biti naš ovogodišnji poklon svim školama na našoj obali", navodi se u saopštenju.