11-06-2014

Predstavnici medija iz Srbije u studijskoj posjeti Crnoj Gori

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, lokalnih turističkih organizacija i strateških partnera crnogorskog turizma, studijska grupa medija iz Srbije boravi u Crnoj Gori u periodu od 9-13. juna ove godine.

Predstavnici medija iz Srbije u studijskoj posjeti Crnoj Gori | Radio Televizija Budva

Posjeta je organizovana u okviru promotivne kampanje na tržištu regiona, u cilju animiranja turista iz Srbije da i ove godine svoj odmor provedu u našoj zemlji.

Prisutni su predstavnici novinskih agencija Tanjug i Beta, RTV Srbije, Tv Kragujevac, TV Niš, RTV Kruševac, RTV Vojvodine, Tv Kopernikus, Radia Ozon, portala Ozon press, Moj odmor, Super odmor, Na dlanu, dnevnih novina Informer, Blic, Večernje novosti, 24 sata, Dnevnik, Čačanskih novina, te nedjeljnika Blic Žena i Gloria.

Tokom prvog dijela posjete boravili su na Žabljaku, obišli manastir Ostrog, krstarili Bokokotorskim zalivom i upoznali se sa aktuelnom turističkom ponudom Tivta, Kotora, kao i sa sadržajima nautičkog naselja Porto Montenegro.

U drugom dijelu posjete predstavnici medija iz Srbije borave u hotelu „Slovenska plaža“ u Budvi. Danas je organizovana posjeta hotelu Aman Sveti Stefan, Starom Baru i Staroj maslini, nakon čega je LTO Bar upriličila krstarenje Skadarskim jezerom, uz druženje sa predstavnicima ministarstva održivog razvoja i turizma, medija iz Crne Gore kao i brojnim turističkim poslenicima.

Tokom posjete Skadarskom jezeru, direktor NTO CG Saša Radović je, u razgovoru sa srpskim novinarima, izrazio želju da se posljedice katastrofalnih poplava što prije saniraju i život se vrati u normalu u pogođenim područjima. Dio novca opredijeljenog za promociju na tržištu Srbije, turističke organizacije iz Crne Gore utrošiće na obezbjeđenje ljetovanja za najugroženije porodice sa djecom. Istakao je uvjerenje da će naša zemlja i ove godine zadržati poziciju omiljene destinacije za srpske turiste, kao i da je ponuda prilagođena svačijem imovnom stanju, od privatnog smještaja do ekskluzivnih hotela. Posebno je istakao ljetnju ponudu planinskih centara i nacionalnih parkova.

Prisutne je pozdravila direktorica Direktorata za upravljanje turističkom destinacijom Ministarstva održivog razvoja i turizma Zeljka Radak Kukavčić.

U nastavku, planirana je i posjeta Ulcinju, Adi Bojani, posjeta kompaniji „Plantaže“ i obilazak vodopada na rijeci Cijevni kao važnog segmenta turističke ponude Glavnog grada, te obilazak Hrama „Hristovog Vaskrsenja“ u Podgorici i manastira „Morača“.

Ovu studijsku posjetu NTO CG realizuje uz podršku lokalnih turističkih organizacija Ulcinja, Bara, Budve, Tivta, Kotora, Podgorice i Žabljaka, kompanija „Porto Montenegro“ i „Budvanska rivijera“, hotela „Gorske oči“ i „Tara MB“ na Žabljaku.

Očekuje se da će ova dodatna promocija na tržištu Srbije doprinijeti privlačenju turista sa tog važnog emitivnog tržišta, kao i brojne promotivne aktivnosti u većim gradovima Srbije tokom juna mjeseca, koje su planirane u okviru road show kampanje Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.