19-01-2015

Prirodni lijek za krhke i lomljive nokte

Krhkim noktima, osim pravilnom ishranom, možete pomoći i prirodnim tretmanima sastojcima koje imate kod kuće.

Prirodni lijek za krhke i lomljive nokte | Radio Televizija Budva

Limunov sok i maslinovo ulje
Pomiješajte kašičicu limunovog soka i kašičicu maslinovog ulja. Prije spavanja ovu mješavinu nanesite na nokte i svaki dobro izmasirajte (pazite da nemate ranice od zanoktica jer bi vas limun mogao peckati), na kraju stavite rukavice za manikir i ostavite da djeluje preko noći.

Biljno ulje
Uzmite pamučnu vaticu, na nju stavite malo biljnog ulja, i natopljenom vaticom dobro izmasirajte svaki nokat. Ovo će vašim noktima dati potrebnu dozu hidratacije, a i masaža će poboljšati cirkulaciju krvi u ovo područje.

Ulje čajevca
Ovo ulje poznato po antibakterijskim svojstvima, ne samo da će ojačati nokte, već će i spriječiti probleme s mogućim infekcijama ili gljivicama. Kao i s biljnim uljem – rezultati se vide nakon nekog vremena – utrljavajte ulje čajevca u nokte dva puta dnevno, i kroz nekoliko sedmica vidjećete rezultate.

Vitamin E ulje
Prirodni vitamin E moćan je antioksidans. Svojim ljekovitim sastojcima hrani, obnavlja i vlaži kožu. Koristi se za njegu lica i tijela, a posebno suve i oštećene kože, a odlično će pomoći i s problemom lomljivih noktiju. Nježno umasirajte ovo ulje u nokte prije spavanja, a ako želite najbolje rezultate nakon masaže na ruke stavite rukavice za manikir i ostavite preko noći.