25-04-2018

Rađenović: Bilbordi na kojima maršira Srpska vojska nisu vlasništvo "Mediteran reklama"

Iz opštinskog preduzeća "Mediteran reklame" reagovali su povodom navoda da su bilbordi u Budvi na kojima maršira Srpska vojska u vlasništvu tog preduzeća, ističući da su te lokacije ustupljene "Lovćen filmu" u svrhu promovisanja i pospješivanja kinematografije u našem gradu.

Rađenović: Bilbordi na kojima maršira Srpska vojska nisu vlasništvo

"Nakon kokošje supe, jetrene paštete, poznatih butika i hotela na red su došli i "oslobodioci" koji imaju veze sa kinematografijom i Budvanskim bioskopom?", navodi se u saoštenju koje potpisuje izvršni direktor preduzeća "Mediteran reklame", Blažo Rađenović.

"Nekakva akcija, da li pojedinca ili neke političke grupacije, proslave 1918. godine kad je Crna Gora iz jedne okupacije prešla u drugu, a koja se promoviše na bilbordima u Budvi. Ti bilbordi jesu postavljeni na opštinskoj zemlji i javnoj površini, ali nijesu u vlasništvu opštinskog preduzeća "Mediteran reklame".Ovo opštinsko preduzeće je ustupilo lokacije "Lovćen filmu", na osnovu odluke SO Budva i anex ugovara, koji je potpisan između "Lovćen filma" i tadašnjeg predsjednika opstine Lazara Rađenovića, a u svrhu promovisanja i pospješivanja kinematografije u našem gradu", naveo je Rađenović.

Nakon niza urgencija i taksativnih argumenata na osnovu kojih smo tražili od svog osnivača da raskine ovako štetne ugovore i anekse, smatram da je ovo i dovoljno visok nivo prekoračenja zloupotrebe ustupljene javne površine i štetnosti po građane i po Opštinu i vrijeđanje Države Crne Gore.

On upućuju otvoreno pismo predsjedniku Opštine, Draganu Krapoviću da jednostrano raskine ugovor sa "Lovćen filmom" i ingerencije na upravljanje ovim bilbordima vrati opštinskom preduzeću "Mediteran reklame".

"Koliko god da taj raskid ugovora proizvede finansijsko pravne poslijedice neuporedivo će biti manje nego šteta koju već četiri godine trpe svi - počevši od građana Budve, preko Opštine, pa sve do države, a sve u cilju pravljenja profita političkim sinovima i bliskih partnera doskorašnjem predsjedniku političkog savjeta DPS-a i šefu OKG-a", zaključio je Rađenović.