02-08-2017

Radoman: Vodosnabdijevanje redovno, voda zdravstveno ispravna i bezbjedna za piće

Prema mjerenjima tehničke službe budvanskog Vodovoda, potrošnja vode je do 10% veća u odnosu na isti period prošle godine, vodosnabdijevanje redovno, a voda zdravstveno ispravna i bezbjedna za piće, kazao je v.d. direktora Vodovoda Marko Radoman za Radio Budvu.

Radoman: Vodosnabdijevanje redovno, voda zdravstveno ispravna i bezbjedna za piće | Radio Televizija Budva

Prema njegovim riječima nema većih problema ni sa kanalizacionim sistemom.

"Do sada su to bili samo neki manji problemi, koje rješavamo u hodu i za nekoliko sati. Imamo specijalizovano vozilo, Moro, koje izlazi na teren po potrebi i sa dobro obučenim ljudstvom problemi se rješavaju kvalitetno i brzo. Ukoliko se ukaže potreba za njihovom intervencijom, građani se mogu obratiti na broj 033/403-304", naglasio je Radoman.

S obzirom na to da je sušna godina, izvorišta su manje izdašna, tako da se, kako je istakao Radoman, značajne količine vode preuzimaju iz Regionalnog vodovoda.

"Potrošnja je od 7% do 10% veća u odnosu na prošlu godinu i uz manju izdašnost posebno glavnog izvorišta u Reževićima, preuzimamo veće količine vode iz Regionalnog vodovoda. To je sada oko 300 l/s. Međutim, prije nekoliko dana u sistem smo uključili staro vodoizvorište Podgor, koje nije radilo od kada smo se priključili na sistem Regionalnog vodovoda, i ono nam daje dodatnih 50 l/s. Nove količine vode koje smo dobili sa izvorišta Podgor služe nam kao rezerva, odnosno daju nam sigurnost da ćemo sezonu završiti bez problema", kazao je Radoman.

Kako je naglasio, svakodnevne kontrole pokazuju da je voda u Budvi zdravstveno ispravna i bezbjedna za piće.

"To garantuju zaposleni u preduzeću koji svakodnevno kontrolišu kvalitet vode kao i Institut za javno zdravlje Crne Gore", zaključio je Radoman.