17-09-2020

Savjet roditelja S.M.Š Danilo Kiš usvojio Odluku o pohađanju nastave

Savjet roditelja S.M.Š "Danilo Kiš" iz Budve na danas održanom sastanku, usvojio sa jednim glasom protiv Odluku o pohađanju nastave učenika.

Savjet roditelja S.M.Š Danilo Kiš usvojio Odluku o pohađanju nastave | Radio Televizija Budva

Iako je Ministarstvo prosvjete, kako ističu, prvo dozvolilo da se nastava organizuje u skladu sa kapacitetima škole a vezano za mjere NKT, juče je isto to Ministarstvo demantovalo sebe i ostalo pri stavu da se nastava održava online.

"Imajući u vidu sve zdravstvene rizike ali i još veće rizike za psihosocijalni razvoj djece u tinejdžerskim godinama, mi roditelji smo izričitog stava da naša djeca na našu odgovornost treba da idu u školu. Roditelji koji ne žele tu vrstu rizika da preuzmu imaju izbor da im djeca pohađaju nastavu online", navodi se u saopštenju.

Stoga od ponedjeljka 21.09. do četvrtka 24.09. organizovaće se potpisivanje peticije i tražiti da Ministarstvo uvaži njihove zahtjeve.

"Peticija će se potpisivati od 08 do 12 časova i molim sve zainteresovane roditelje da dođu i da je potpišu. Stava smo da ovim primjerom treba da se vode i druge škole u Crnoj Gori te da o budućnosti i psihofizičkom razvoju naše djece treba da odlučujemo MI roditelji a ne kompromitovani NKT", kazali su.

Iz Savjeta roditelja napominju da je odluka na roditeljima, a da mjere opreza treba svaka škola u saradnji sa roditeljima da preduzima.