27-11-2023

Savjet roditelja Druge osnovne škole maksimalno angažovan, spremaju brojne aktivnosti zajedno sa školom

Savjet roditelja Druge osnovne škole je udurženje koje želi da radi, učestvuje, sarađuje i ima određene aktivnosti, ali i da bude aktivan saveznik škole, kazala je predsjednica ovog savjeta Sandra Mrvaljević. Mrvaljević je za decembar najavila i Novogodišnji bazar kao i obilježavanje Dana porodice.



"Imamo dosta planova, trenutno smo u dogovoru sa nastavnim kadrom oko poboljšanja uslova u školi. Kao što je poznato Druga osnovna škola je jako brojna škola, koja je projektovana za duplo manje učenika, tako da to samo sa sobom nosi poteškoće u radu, prostoru i organizaciji, ali možemo reći da se sve to dobro savladava", kazala je ona za Jutrom iz Budve.

Drugu osnovnu školu pohađa 1855 učenika, od čega je 500 stranih učenika.

"To samo po sebi otežava nastavu, dosta te djece nema savladan jezik, to iziskuje od nastavnika da se posebno posveti toj djeci ili djetetu kako bi savladali gradivo, a 45 minuta često nije dovoljno za neku materiju koja se obrađuje tako da ovo predstavlja izuzetan problem iako ima djece i koja se sjajno snalaze", ističe Mrvaljević.

Aktivnosti do kraja godine

"Uz našu podršku škola će organizovati Novogodišnji bazar, kao i bazar za Dan porodice, koji će biti humanitarnog karaktera, a nadam se da će postati i tradiicionalan, time se kod djece podiže svijest, kao i kod roditelja da treba da pomažemo i stvaramo empatiju, a Dan porodice je dan koji označava i roditelje i školu, te ih spaja i zbog toga smo izabrali baš njega", kazala je.

Uloga Savjeta roditelja važna u lokalnoj zajednici.

"Uloga roditelja je jako važna i treba da imamo više učešća, zajedno, a posebno u vaspitanju i obrazovanju, roditelji i škola moraju biti jedan put. Roditelji i škola moraju biti zajedno kada su u pitanju vaspitanje, obrazovanje i edukacija", napominje Mrvaljević.

Savjet roditelja Druge osnovne škole broji 63 rodtelja.

Opšrinije u videu: