29-12-2023

Skoro svi smještajni kapaciteti na Žabljaku popunjeni tokom novogodišnjih praznika

Na gradskom trgu na Žabljaku danas je održan Novogodišnji bazar koji je okupio lokalne proizvođače, stanovništvo kao i goste koji ovih dana borave u ovom zimskom turističkom centru.

Skoro svi smještajni kapaciteti na Žabljaku popunjeni tokom novogodišnjih praznika | Radio Televizija Budva

Foto: CG News

Na bazaru je promovisana ručna radinost ovog kraja i tradicionalna durmitorska jela a za dobar provod bio je zadužen Rajo Simonović.

Direktor Turističke organizacije Žabljaka Stojan Abazović istakao je da je popunjenost kapaciteta za Novogodišnje praznike veoma dobra i već sada su hotelski kapaciteti svi popunjeni.

“I privatni smještaj bilježi dobru popunjenost i skoro da nema slobodnih kapaciteta dok su cijene smještaja i usluga na nivou prošlogodišnjih. Novina u ponudi ove godine biće klizalište koje je instalirano i trenutno smo u procesu formiranja leda i ono će biti u funkciji za nekoliko dana”, rekao je Abazović.

Kada je o strukturi gostiju riječ većinu, kaže Abazović, čine domaći i gosti iz okruženja ali ima i stranaca i to najviše njih iz Velike Britanije, Kine i Italije.

“Tokom januara i februara u planu su brojne manifestacije poput Dana na krpljama zatim Dani nordiskog trčanja, Smotra Folklora, Dani sneška belića kao i Dani sniježnih figura”rekao je Abazović.

Današnja manifestacija održana je uz podršku Centra za kulturu Žabljak.

“Učešće su uzela djeca iz OŠ Dušan Obradović,hor i naše Kulturno umjetničko društvo. U saradni sa Turističkom organizacijom i Opštinom pripremili smo plan zimskih aktivnosti i upotpuniti kulturno zabavni sadržaj tokom zimske sezone” kazala je direktorica CZK Žabljak Jovana Pavlović.

Snijega na žabljaku trenutno nema ali se turistički poslenici nadaju da će ga biti nakon novogodišnjih praznika kako bi zimska sezona bila produžena.