27-02-2018

Spasioci na plažama polažu ispit sposobnosti

Prvi ciklus provjera sposobnosti i ovjera licenci za postojeće spasioce na vodi izvršen je 18. i 25. februara, a priliku da ovjere lincence, spasioci će ponovo imati 4, 11, 18. i 25. marta, 1, 15. i 22. aprila na bazenu "Dragan Trifunović" u Budvi.

Spasioci na plažama polažu ispit sposobnosti | Radio Televizija Budva

U cilju stvaranja kadrovskog potencijala za formiranje spasilačkih službi na plažama, Nastavni centar za obuku spasilaca na vodi Crvenog krsta Crne Gore organizuje kurseve za obuku spasilaca na vodi i provjere za ovjeru licenci za 2018. godinu, saopšteno je iz Crvenog krsta.

Provjere sposobnosti i ovjera licenci za postojeće spasioce na vodi za 2018. godinu vrše se na bazenu "Dragan Trifunović" u Budvi.

Prvi cuklus provjera izvršen je 18. i 25. februara, a priliku da ovjere lincence, spasioci će ponovo imati 4, 11, 18. i 25. marta, 1, 15. i 22. aprila.

Na prvoj ovjeri bilo je 26 kandidata, a cijena je ostala ista kao i prošlih godina, i iznosi 70 EUR, kazao je koordinator spasilaštva, Ivan Terzić.

U Domu solidarnosti u Sutomoru biti organizovane 30. aprila, 18. i 26. maja, kao i 9. juna.

Prva obuka novih spasilaca će početi 1. maja, a za ovu godinu su planirane četiri.

Aktivnosti na obuci spasilaca na vodi, kao dio programa pripreme za djelovanje u vanrednim situacijama, Crveni krst Crne Gore sprovodi u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma Vlade Crne Gore i Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom.