15-11-2022

Sportski tereni poen za Stari grad, zvuk lopte i djeca vraćaju život zidinama

Turistička organizacija u saradnji sa MZ Stari Grad, unaprijedila je kvalitet života mještana, postavljanjem sportskih terena, stolova za stoni tenis i tekbol, ispred zidina Starog grada. Član Savjeta MZ Stari grad, Luka Vukčević, nije krio zadovoljstvo, te istakao da su tereni svakodnevno puni djece i omladine.

Sportski tereni poen za Stari grad, zvuk lopte i djeca vraćaju život zidinama | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

U zoni Starog grada postavljeni su sportski tereni pa djeca, a i odrasli svakog sunčanog dana uživaju u sporstkim aktivnostima na istim, a uskoro će na terenima biti organizovana i razna takmičenja. Luka Vučković iz MZ "Stari grad ističe da je ovo početak oživljavanja Starog grada i van ljetnjih mjeseci.

"Mi smo prezadovoljni samim tim što su tereni puni preko dana, građani mogu nesmetano da se bave sportom djeca posebno, tereni su puni, a to i jeste plan da se djeca izvedu napolje i odovoje od telefona i sjedećeg načina života. A što se tiče samog Starog grada, apsolutno je oživio, a ovo je tek početak oživljavanja Starog grada u ponom smislu i veoma smo zahvalnim TOB što nam je izašla u susrt sa ovim vrlo kvalitetnim terenima", kazao je Vučković.

Mještanima i turistima Budve ovaj projekat puno znači što dokazuju puni tereni, ipak oživljavanje Starog grada neće se na ovome završiti.


Foto: Portal RTV Budva

"Moram da kažem da je otvoren i info turistički punkt u Starom gradu sa po dva zaposlena koji takođe doprinosi oživljavanju Starog grada i to mnogo znači, Stari grad je prošle godine bio ružno je reći ali zaista mrtav i mračan, ali ove godine je eto i to u planu da se osvijetli i poradi na rasvjeti", ističe on.

Vučković je potvrdio i to da će na ovom prostoru uskoro biti i nešto nalik prazničnom bazaru.

"Plan je da se otvore kućice sa kolačima, pićem, kuvanim vinom, sokovima, te da Stari grad oživi u pravom duhu praznika", kazao je on.