13-04-2021

U Kotoru nestala sedmogodišnja djevojčica iz Rusije

Djevojčica se juče predveče nije vratila kući, dok su to učinila sva druga lokalna djeca sa kojima se ona igrala. Njeni roditelji su je prvo sami pokušali pronaći, a kada u tome nisu uspjeli, pozvali su policiju i vatrogasce.

U Kotoru nestala sedmogodišnja djevojčica iz Rusije | Radio Televizija Budva

Sedmogodišnja djevojčica Kjara, državljanka Rusije, nestala je u Kotoru.

U toku je potraga za njom u reonu naselja Kavač.

Kako piše Kotor TV, djevojčica govori engleski jezik.

Vatrogasne jedinice Kotor su na terenu.

"Molimo građane da ukoliko primijete dijete slično opisu kontaktiraju policiju na broj 122 ili vatrogasce na broj 123", prenosi Kotor TV.U potragu za djevojčicom se uključilo nekoliko desetina građana i dobrovoljaca koji za sada bezuspješno, pod svjetlošću lampi pretražuju šumu i korita bujičnih potoka na području Kavča.

Pretraga terena će se nastaviti tokom cijele noći.

Prema riječima komandira Službe zaštite Tivta Miodraga Giljače, svi uključeni u akciju čine maksimalne napore da nađu malu Ruskinju, ali za sada nema ni traga ni glasa ni od djevojčice, ni od psa koji je navodno, sa njom.

Djevojčica se navodno, nije predveče vratila kući, dok su to učinila sva druga lokalna djeca sa kojima se ona igrala. Njeni roditelji su je prvo sami pokušali pronaći, a kada u tome nisu uspjeli, pozvali su policiju i vatrogasce.

Pripadnici Službe zaštite Tivta poziv su dobili oko 20 časova od kada su se pridružili kolegama iz Kotora u akciji pretrage terena u Kavču.

Na terenu su i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava "Krtoli", "Tivat" i "Boka".