16-02-2018

U Petrovcu od marta prva turistička agencija za zdravstveni turizam

Prva crnogorska turistička agencija specijalizovana za zdravstveni turizam, biće smještena u Petrovcu, a počeće sa radom od 1. marta ove godine, najavljeno je iz Koordinacionog odbora zdravstvenog turizma Privredne komore Crne Gore.

U Petrovcu od marta prva turistička agencija za zdravstveni turizam | Radio Televizija Budva

Iz tog odbora iskazana je puna podršku nastojanjima Ministarstva održivog razvoja i turizma te Ministarstva zdravlja da se izradi Strategija razvoja zdravstvenog turizma u Crnoj Gori.

Usvojen je i Program koordinacionog odboraza 2018. godinu, raspravljano je o projektnom zadatku izrade Strategije zdravstvenog turizma, unapređenju regionalne saradnje u turizmu, te najavljeni skupovi kojima će biti predstavljena naša zemlja kao destinacija zdravlja.



Sjednicu je vodio predsjednik Koordinacionog odbora Vasilije Vlatko Stijepović, a u njenom radu, osim privrednika, su učestvovali potpredsjednica Privredne komore Ljiljana Filipović, rukovodilac Službe za pravne i opšte poslove ove asocijacije Mitar Bajčeta, kao i generalni direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu Ćazim Hodžić.

Inicirano je da se u saradnji sa NTO usaglase smjernice za promociju oblasti zdravstvenog turizma.

Odbor je uputio poziv djelatnicima zdravstvenog turizma da uzmu učešće u radu najposjećenijeg skupa u ovojoblasti 8.Konferenciji zdravstvenog turizma i 2. Samitu lidera evropske industrije zdravstvenog turizma od 01.-03. marta u Zagrebu.