29-10-2021

Konferencija o zdravstvenom turizmu u hotelu Splendid 30. i 31. oktobra

Medical SPA Asocijacija Crne Gore u saradnji sa Klasterom zdravstvenog turizma Crne Gore i podršku Ministarstva ekonomskog razvoja, 30. i 31.oktobra 2021. godine u Hotelu Splendid Conference & Spa Resort organizuje 10. Jubilarnu Regionalnu Konferenciju Zdravstvenog wellness i spa turizma pod nazivom: „Zdravstveni turizam – Put za cjelogodišnj turistički proizvod “.

Konferencija o zdravstvenom turizmu u hotelu Splendid 30. i 31. oktobra | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Cilj konferencije i ove godine je da okupi ugledne domaće i inostrane stručnjake, operativce i konsultante iz područja medicine i turizma, predstavnike hotelijerske i wellness industrije, koji će zajednički pokušati odgovoriti na ključna pitanja o fazama razvoja zdravstvenog turizma u Crnoj Gori i regionu.

Konferencija će otvoriti tematiku nove zdravstvene infrastrukture Crne Gore kao nezaobilaznog preduslova za percipiranje Crne Gore kao “zdravstveno sigurne” destinacije ali i kao potencionalno atraktivne destinacije zdravstvenog turizma na karti Evrope i svijeta. Značajan odziv vrhunskih evropskih i svjetskih institucija, kompanija i predavača na konferenciji proteklih 9 godina potvrdio je njezin značaj i pozicioniranje na mapi evropskih skupova zdravstvenog turizma. Zdravstveni turizam postaje ključni segment nacionalnih strategija razvoja turizma sve većeg broja zemalja regiona s ciljem rasta udjela na Evropskom tržištu.

Posebnost ovogodišnje Konferencije pored jubileja i desetogodišnjice je pedstavljanje Programa razvoja zdravstvenog turizma Crne Gore 2021 – 2023 s Akcionim planom do 2023. godine koji je nedavno usvojila Vlada Crne Gore a koji će umnogome doprinijeti se da zdravstveni turizam pozicionira u ukupnu turističku ponudu i predstavlja dokument od presudnog značaja za dalji sistemski razvoja ovog specifičnog oblika turizma za koji postoji potencijal i pozicioniranje Crne Gore na mapi regionalno prepoznate zdravstvene destinacije iz toga razloga centralna tema Konferencije je upravo prezentacija Programa razvoja zdravstvenog turizma sa akcionim planom.

Svečano otvaranje Konferencije je u subotu 30.oktobra 2021.god Hotel Splendid Budva sa početkom u 11 h.