17-02-2023

U SMŠ „ Danilo Kiš” predstavljen 27. broj školskog lista „Peščanik”

U amfiteatru budvanske Srednje mješovite škole "Danilo Kiš", predstavljen je novi, dvadeset sedmi broj "Peščanika", školskog lista učenika te Javne ustanove.


Foto: RTV Budva/N.D.

Pozdravljajući sve prisutne direktor Krsto Vuković istakao je začaj školskih kreativnih aktivnosti.

"Godinama istrajavamo u tome da održavamo kondiciju rada novinarske sekacije i da pružimo šansu đacima da se kreativno ispoljavaju, da zabilježe svoje trenutke i da zabilježe sve naše školske trenutke i da to na jednom mjestu pregledamo i pročitamo. Naravno da su tu vaši radovi i brojne servisne informacije. Nastavićemo sa ovim radom, radovi će izlaziti i dalje i ako budemo u mogućnosti i nekoliko puta godišnje", istakao je Vuković u Polisu.


Foto: Printscreen


"Danilo Kiš je svake godine pomenut u "Peščaniku" obzirom na to da se i naziv lista zove po njegovom djelu. Volimo da pomenemo sve uspjehe učenika na takmičenjima kao i razna putovanja, kao i uspjehe profesora koji su uvijek tu za nas i bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Ali obzirom da je školski časopis namijenjen za učenike volimo da stavimo i zanimljive teme kao što su muzika, likovne sekcije, a pričali smo i koroni i davali smo neke lakše savjete učenja za prvake. Tako da ima baš dosta materijala i mislim da svakom uzrastu može biti zanimljivo", kazala je učenica Teodora Stevović.

"U časopisu jedan od mojih djelova je bila i muzika, muzički dio, Evrovizija, šta mladi slušaju i zaista smo doprinijeli tom sadržaju "Peščanika", kazao je učenik Ilija Bjelica.

Želimo da zahvalimo svim profesorima koji su bili voljni da izdvoje svoje vrijeme za ovu aktivnost, zaključili su srednjoškolci.

D.Č.