24-12-2019

Uspješno sprovedena anketa u srednjoj školi o korišćenju bicikala u saobraćaju

Juče je u holu SMŠ "Danilo Kiš" uspješno sprovedena anketa o korišćenju biciklističkog prevoza na teritorji opštine Budva

Uspješno sprovedena anketa u srednjoj školi o korišćenju bicikala u saobraćaju | Radio Televizija Budva

"Izdvojili smo mlade kao posebnu ciljnu kategoriju i zbog toga smo sproveli anketu u budvanskoj srednjoj školi, koja je realizovana veoma uspješno. Anketa je sprovedena za vrijeme velikog odmora i imali smo veliko interesovanje srednjoškolaca da popune anketu. Popunjeno je oko 100 anketa. Anketa će trajati naredna dva dana. Učenici su bili zainteresovani i postavljali su pitanja o kakvom se projektu radi, da li će biti biciklističke staze i slično", kazali su za Portal RTV Budva, iz Kancelarija za evropske integracije i saradnju Opštine Budva.


Opština Budva sprovodi #DYNAMOB 2.0 čiji je jedan od osnovnih ciljeva promovisanje korišćenja biciklističkog prevoza na teritorji opštine. Projekat se finansira od strane Evropske komisije putem programa Interreg IPA CBC Italija-Albanija-Crna Gora.

Svi prikupljeni odgovori biće prikazani isključivo u zbirnom obliku što garantuje potpunu anonimnost svakog ispitanika. Rezultati ankete biće polazna osnova za izradu "Akcionog plana održive mobilnosti u opštini Budva, sa fokusom na implementaciju “renta bike” sistema u Budvi".