28-09-2018

Vatrogascima sa Cetinja nova oprema

Lokalna uprava Prijestonice Cetinje je obezbijedila cetinjskim vatrogascima novu opremu kojom će biti poboljšana njihova sigurnost i efikasnost na terenu.

Vatrogascima sa Cetinja nova oprema | Radio Televizija Budva

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan zahvalio se cetinjskim vatrogascima na savjesnom i požrtvovanom radu, poželio što manje intervencija i kazao da će lokalna uprava nastaviti da podržava i pomaže pripadnike Službe zaštite.

„O vatrogascima ne smijemo razgovarati samo u sezoni požara i poplava, već se radom ove Službe moramo baviti tokom cijele godine. Moramo pokazati da poštujemo ljude koji danonoćno rade najsloženije poslove, ali i da hoćemo da Cetinje bude potpuno spremno za sve izazove", rekao je on.

On je kazao da očekuje da će Prijestonica naredne godine kupiti specijalno vozilo za intervenciju prilikom saobraćajnih udesa što će omogućiti brz i efikasan odgovor u spašavanju ljudskih života.

"Inicijativu za kupovinu vozila uvrstili smo u Predlog Programa razvoja Prijestonice za 2019. godinu“, poručio je gradonačelnik.

Komandir Predrag Moštrokol zahvalio se gradonačelniku na konstantnoj pomoći, podršci edukaciji kadra i doprinosu bezbjednom obavljanju radnih zadataka pripadnika Službe zaštite.

„Služba organizuje rad po evropskim standardima, a pojačani kapaciteti značajno će unaprijediti naše djelovanje u kriznim situacijima kako na teritoriji Prijestonice Cetinje, tako i u čitavoj državi”, kazao je Moštrokol.