10-12-2021

Večeras "Zelena čoja Montenegra" premijerno u Podgorici

Predstava „Zelena čoja Montenegra“, nastala po motivima istoimenog romana Moma Kapora i Zuka Džumhura, u režiji Nikite Milivojevića, koprodukcija JU „Grad teatar“ sa Gradskim pozorištem iz Podgorice i Beogradskim dramskim pozorištem, biće premijerno izvedena i na sceni koproducenta iz Podgorice, u petak, 10. decembra u 20 časova, dok je reprizno igranje zakazano za 11. decembar.


Foto: Grad teatar

Režiju i adaptaciju teksta „Zelene čoje Montenegra“ potpisuje Nikita Milivojević, koji je i scenograf predstave. Kostimograf je Jelena Stokuća, koreograf Amalija Benet, a kompozitor Aleksandar Srebrić. U predstavi igraju: Miloš Pejović, Dejan Đonović, Emir Ćatović/Božidar Zuber, Simo Trebješanin, Jelena Simić, Maja Stojanović, Andrija Kuzmanović, Branimir Brstina, Ivan Tomić, Milorad Damjanović, Ivan Zablaćanski i Stefan Radonjić.

Iz Grad teatra podsjećaju da je „Zelena čoja Montenegra“ svoje premijerno izvođenje imala na XXXV festivalu „Grad teatar“, dok ju je beogradska publika vidjela na sceni Beogradskog dramskog pozorišta u novembru ove godine.

„Zelena čoja Montenegra“ je tokom novembra započela svoj život i na festivalima regiona. Izvedena je u zvaničnoj selekciji užičkog 26. Jugoslovenskog pozorišnog festivala „Bez prevoda“ i u okviru regionalnog pozorišnog festivala „RUTA“ na sceni „Kamernog teatra 55“ u Sarajevu (BIH). Najavljeno gostovanje na „Susretima pozorišta/kazališta“ u Distriktu Brčko (BIH), nije realizovano uslijed opravdanih razloga.