02-11-2020

(VIDEO) Bečić otvorio Školu političkih studija u Palasu

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić otvorio je prvi seminar – XVIII generacije Škole političkih studija (ŠPS) na temu “Izazovi u radu pravosudnih institucija”, koji se u organizaciji Građanske alijanse, održao u hotelu ”Palas” u Petrovcu u periodu od 30. oktobra do 1. novembra 2020. godine, saopšteno je iz Skupštine.

(VIDEO) Bečić otvorio Školu političkih studija u Palasu | Radio Televizija Budva

Foto: Skupština Crne Gore

Bečić je učesnike seminara upoznao sa ciljevima 27. saziva crnogorskog parlamenta i podsjetio na dva prioritetna cilja, reformu izbornog zakonodavstva i reformu pravosudnog sistema, što su, kako je naveo, i očekivanja evropskih partnera.



"Integracioni procesi i naša težnja da uđemo u Evropsku uniju su iznad izbornih kampanja, iznad političkih partija, to su neke tekovine koje nastaju i koje će nadživjeti sve nas. Zato svi mi, i vlasti, i opozicija, i nevladin sektor, i svi činioci društva, treba da damo doprinos, kako bi nama kao društvu bilo bolje", naveo je Bečić.

Bečić je kazao da će napredak na evropskom putu i postajanje Crne Gore dijelom porodice savremenih evropskih država, biti zajednički uspjeh svih činilaca.

"Mi smo uvijek kroz istoriju kada je bilo najteže pokazivali najveći mogući stepen odgovornosti, jedinstva, zajedništva i posvećenosti, sada u ovom epidemiološkom, ekonomsko-socijalnom trenutku, momentu velikih integracionih obaveza i očekivanja evropskih partnera od nas, mislim da je svima jasno kojim putem treba da idemo. Upravo tim putem kojim smo išli uvijek kad nam je bilo najteže, očekujem taj doprinos i pristup", poručio je Bečić.

Učesnicima su se obratiti i Nj.E. Karen Medoks (Karren Maddocks), ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori, Kris Karber (Chris Karber), zamjenik šefa misije SAD-a u Crnoj Gori i Boris Raonić, direktor ŠPS.