12-05-2023

(VIDEO) Budvanska rivijera uz bogat program obilježava 50 godina hotela Castellastva i 40 godina hotela Palas

Proslava Jubileja 50 godina hotela Castellastva i 40 godina hotela Palas, održaće se u nedjelju 14. maja u hotelu Palas sa početkom u 19 časova. PR menadžerka Hotelske grupe Budvanska rivijera, Dušica Vugdelić ističe da ti hoteli imaju izuzetan značaj, ne samo za Petrovac u kome se nalaze, već i za cjelokupni crnogorski turizam.

(VIDEO) Budvanska rivijera uz bogat program obilježava 50 godina hotela Castellastva i 40 godina hotela Palas | Radio Televizija Budva

Petrovac Foto: Dušan Radević

“Ideja koja će se realizovati u nedjelju, 14. maja u hotelu Palas jeste da pozovemo sve bivše i sadašnje radnike ovih hotela, ljude koji su utkali svoj život i svoj radni vijek u te hotele, te da uz zvanice napravimo lijepi događaj na kojem će učestvovati vokalna ženska grupa Harmonija koja će zvanice pozdraviti na samom početku, potom bivše i sadašnje rukovodstvo oba hotela, zaključno sa našim renomiranim dirigentom Bojanom Suđićem, koji je zapravo iz Paštrovića, a koji će sa svojim horom upriličiti mini koncert,” najavila je Vugdelić.

Na samom kraju će biti upriličen i koktel uz muzičku pratnju Jelene Zvicer. Ovim bogatim programom proslaviće se značajni jubileji dva hotela HG Budvanska rivijera, koji su odraz duha i vremena, ali i samog početka razvoja turizma na ovoj teritoriji.

“Modernizacija je u toku, treba da idemo u korak sa vremenom, ali ono što prije svega inostrani turisti najviše cijene jeste duh vremena, grada, obilježja i tradicije, što naši hoteli zaista jesu,” istakla je PR menadžerka.



Podsjetila je da je hotel Castellastva, koji datira već 50 godina, ostao u cjelosti isti, te da ni tokom zemljotresa 1979. nije pretrpio nikakva oštećenja. Iako je kasnije rekonstruisan, Vugdelić napominje da je održao izgled koji je odraz crnogorske istorije, tradicije, kulture i turizma.

“A hotel Palas je sam po sebi ime, prije svega kod domaćih gostiju sa cijele teritorije bivše Jugoslavije. Stoga je ovo i jubilej grada, ali na koncu, i naše države, jer to su zaista bili počeci turizma koji su veoma značajni. Crna Gora je danas prepoznata kao jedna renomirana turistička destinacija, pa i opština Budva samim tim, te je cijela priča o našim hotelima priča o našem duhu, našem vremenu, onome što moramo da baštinimo, cijenimo i valorizujemo. Naravno, u korak sa svim modernim što nam novo vrijeme donosi,” kazala je Vugdelić.