18-12-2020

(VIDEO) Carević: Ušli smo u proces obnove voznog parka vatrogasne službe

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević predao je ključeve vatrogasnog vozila za šumske i požare na teško dostupnim terenima načelniku Službe zaštite i spašavanja Draganu Božoviću. Ovim je, kako su ranije najavili iz Službe predsjednika Opštine, nastavljeno sa ulaganjem u sigurnost i zaštitu, kako građana, tako i zaposlenih u službi.


Foto: Printscreen

Vozilo za koje je iz opštinskog budžeta izdvojeno 186.000 eura, na parking prostor Službe dovezao je predsjednik Opštine. On je uručio ključeve Božoviću i pozdravio pripadnike Službe.

"Vidimo vatrogasnu službu kao uzdanicu kada se desi nešto što nije predviđeno ili bilo koja elementarna nepogoda. Ušli smo u proces obnove voznog parka i ovo je vozilo za šumske požare. Isto tako, ići ćemo u modernizaciju, pogotovo za požare u stambenim objektima. U narednom periodu ćemo se potruditi da nabavimo vozilo da bi naši vatrogasci bili na visini zadatka kada je to potrebno. Nisam pristalica polovnih stvari, kao što vidite kupujemo nova, savremena vozila, a sve u cilju kvalitetnije zaštite naših sugrađana", rekao je Carević za emisiju "Polis".

Načelnik Božović zahvalio se predsjedniku Opštine kazavši da briga prema vatrogasnoj službi nije izostala.

Opširnije u prilogu Jadranke Nikić.




M.S.