28-07-2020

(VIDEO) Marković: Danas simbolična četrdesnica od kako je sahranjena demokratija u Budvi

Pojedini odbornici u SO Budva su i jutros pokušali da uđu u prostorije Opštine Budva, u čemu su, od strane privatnog obezbjeđenja bili onemogućeni.


Foto: Portal RTV Budva

Kako je istakao jedan od prisutnih odbornika, Đorđije Vujović, odbornici su željeli da podnesu prijavu skupštinskoj službi u vezi sa lopovlukom koji se sprema u Opštini Budva.



Privatno obezbjeđenje je spriječilo odbornika Vujovića u pokušaju da uđe u budvansku Opštinu.



S obzirom da je pojedinim odbornicima, kao i predsjedniku Opštine zabranjen ulazak u Opštinu, kako je kazao, jedini način komunikacije sa samozvanom trenutnom vlašću je jedino moguća sa stepenika koji se nalaze na ulazu u Opštinu Budva.

Pominjući trenutnog sekretara za Investicije, Dragana Vukadinovića, za kojeg je Vujović rekao da je zasjeo u fotelju došavši direktno iz WTE-a, Vujović ističe da je afera WTE inače i najveća u istoriji Crne Gore, i to ne od 2006. već od daleke 1941. godine.

"Najveća afera koja je ikad potresla Crnu Goru, a nažalost zataškava se. Po obimu kao i po finansijskim pokazateljima ubjedljivo je najveća afera", poručio je Vujović dodajući da postrojenje nije koštalo više od 15 miliona eura, dok je, prema računici nadliježnih iz WTE-a, zajedno sa Vukadinovićem, isti trebao koštati građane i do 180 miliona eura.

Marko Marković je danas u obraćanju građanima ispred budvanske opštine kazao kako je danas simbolična četrdesnica od kada je sahranjena demokratija u Budvi.



"40 je dana i svi građani Budve su žalosni, tužni i očajni što je ovakva sitacija u sezoni koja je zbog svih dešavanja ovako teška kako i jeste", kazao je Marković.

"Umjesto da imamo aktivno učešće Opštine u pomoći privredi, građanima, mi danas imamo situaciju da su uzurpatori ušli, da je kriminalna grupa ponovo zauzela ovu zgradu iza nas i da planira da nas sve zaduži, svakog pojedinačno, za 1500 eura", poručio je Marković.

Prema njegovim riječima prethodna vlast je vratila za protekle tri i po godine 37 miliona eura, što bi značilo još jedan opštinski budžet od kojeg bi se moglo još godinu dana finansirati rad svih institucija.

"Dakle mogle su studentske stipendije da se isplaćuju, kao što su mogli još godinu dana i sportski klubovi da funkcionišu, zahvaljujući lopovluku ovih ljudi koji su se sada vratili u krvave fotelje", kazao je Marković.

Kako je istakao, njima je to bila mala cijena, te im je prihvatljivo da sijedaju u fotelje a da prethodno moraju svoje građane da najedu suzavca.

"To su beskrupulozni ljudi, klasični kriminalci kojima polako ističe rok strajanja", poručio je on dodajući da će za 30 dana da se vrate u rupe iz kojih su izmileli.

Za kraj, prisutnima ispred Opštine se obratio i Branko Vujičić, ratni veteran koji je poručio kako je građanima Budve jasno kako je DPS otišao odavde, te kazao da mi odavde treba najviše da pomognemo druge "bratske" Opštine da naprave isto ovo što se napravilo i u Budvi: