01-09-2022

(VIDEO) Završen 9. humanitarni plivački maraton: Luka i momci plivali za šampione

Deveti po redu humanitarni plivački maraton "Open water" startovao je danas sa plaže Pizana, a uspješno je završen na plaži u Čanju. Maraton je završen i ispod očekivanog vremena, te je vrijeme plivanja bilo 6h i 18 minuta, a plivalo se 19,4 km. Kako je organizator humanitarnog plivanja Luka Vučković istakao, šampioni ovog maratona su upravo oni zbog kojih se i plivalo: Vanja Jovanović, Andrija Bakić, Sanja Pešalj i dom starih "Sveti vid" iz Petrovca.

(VIDEO) Završen 9. humanitarni plivački maraton: Luka i momci plivali za šampione | Radio Televizija Budva

"Temperatura vode je bila idealna, nije bilo problema, na pojenim mjestima malo su nas ometale struje, ali more je bilo uglavnom mirno, te su uslovi za plivanje bili idealni", kazao je za portal RTV Budva, organizator maratona Luka Vučković.



On je naglasio da male stvari čine velika djela, te da se maraton širi svake godine.



"Sve više učesnika preplivava ozbiljne distance i nadam se da će ovaj maraton da se održi i sljedeće godine i još jednom apelujem na sve da uplate koliko mogu za porodce Bakić, Jovanović i Pešalj, kao i za Dom starih "Sveti vid" u Petrovcu, jer zapravo su oni šampioni ovog maratona", zaključio je Vučković.



Učesnik maratona Ado Gagović kazao je da je ovo za njega bio izazov.



"Nije bilo teško. Ovo je bio izazov, gledati more iz ove perspektive, odradili smo super posao i sve je bilo kako treba", kazao je on.

Učesnik Dragan Jovanović kazao je da je u nekim djelovima bilo borbe sa strujom, ali da se to i očekuje na otvorenom moru.



"Cijela inicijativa je divna, i cijela Lukina ideja da se na ovakav način nekome pomogne, zaista je dodatan motiv za odluku da plivam", kazao je.

Maratonom je zadovoljan i učesnik Milija Bulatović, koji je pohvalio sve one koji su učestvovali.