09-02-2024

(VIDEO)„Supermarket“ radnim danima na talasima Radio Budve, Ćosović: Vedrina i doza zabave koja ne bi trebalo da bude nezanimljiva slušaocu

Na talasima Radio Budve odnedavno je na programu zabavna emisija „Supermarket“ koju je osmislio dugogodišnji voditelj iz Bara, Aleksandar Ćosović – Ćoske koji je za Jutrom iz Budve govorio o novoj energiji i drugačijem sadržaju na 98,7 MHz.


Foto: RTV Budva

Ćosović ima trodecenijsko iskustvo kao radijski voditelj, a za Jutrom iz Budve je vezano za novi angažman kazao da je uvijek trazio ambijente koji mu leže, ocijenivši da je Radio Budva drugačiji medij u odnosu na ostale javne servise.

„Zadnjih decenija u medijima postoji problem nekog zarobljenog tijela. Ostali smo stereotip koji je vezan za politiku. Bukvalno, kada neko nema šta da kaže i radi što se tiče radijskog i televizijskog programa odmah se hvata za politiku. To je jednostavno ušlo u šablon i, osim komercijalnih emitera, sve ostalo je u sferi politike. Moja neka vizija i ideja je da u svakom mediju za sve treba da bude mjesta i prostora, samo to treba uskladiti. Mislim da dolaze globalne promjene i mediji se generalno otvaraju. Ovdje u Budvi vidio sam finu priliku da i Radio Budva može da se otvori ka interesantnim temama lifestyle-a i drugim temama koje nisu striktno vezane za politiku“, istakao je Ćosović.

Emisija „Supermarket“ emituje se radnim danima u terminu od 15 do 19 časova.

„Mi smo emisiju zamislili na način da bude svega osim politike. Ali, negdje smo čak pravili varijantu da to bude tip emisije „bez kravate“. Dakle, da možemo dovesti i političare, ali da pričamo o kulturi, muzici i sportu, a ne ono što je njihova sfera interesovanja i zanimanja. Sa druge strane, ja bih volio da je podmlađen taj dio radijskog programa, ali definitivno ću unijeti vedrinu, dozu zabave koja ne bi trebalo da bude nezanimljiva slušaocu“, dodao je on.


Ćosović, Printscreen: YouTube/RTV Budva

„Supermarket“ je, kako je naglasio, spoj iskustva i mladih ljudi koji će se uključivati u osmišljavanje emisije.

„Energija se širi i kada imate nekog motivatora, čovjeka koji dođe sa velikim iskustvom u neku firmu gdje imamo početnike ili ljude koji su se mozda malo zasitili, onda ti dođeš kao neki motivator. I to je bitna karika koja može da pokrene zamajac energije kako bi se ona raširila i na mlađe. Naravno, treba sa njima raditi i ostaviti im prostor nakon određenog vremena. Sa druge strane, moramo biti svjesni činjenice da mladi mnogo brže kapiraju i djeluju i da u nekim momentima moramo da se spustimo i da ih pratimo“, kazao je Ćosović.

Pogledajte kompletan snimak gostovanja u Jutrom iz Budve: