08-05-2024

Vujičić: Podsjećam javnost šta sam sve uradio za građane Budve

Nosilac liste ""Dr Božidar Vujičić - Za stvarne promjene”, dr Božidar Vujičić je na današnjoj press konferenciji podsjetio građane Budve šta je sve postigao do sada svojim javnim političkim djelovanjem.

Vujičić: Podsjećam javnost šta sam sve uradio za građane Budve | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

Vujičić je na početku kazao da živimo u vremenu u kojem ako se sami ne hvalite malo ko će vas pohvaliti, pa je zato iskoristio priliku da podsjeti javnost šta je do sada postigao za građane Budve.

"Kao odbornik SNP-a u periodu od 2005. do 2009. godine sve odborničke nadoknade ustupio sam Javnoj vaspitnoj ustanovi vrtiću Budva. Podnio sam inicijativu Ustavnom sudu za ocjenu zakonitosti odluke o naplaćivanju vode i tretmana otpadnih voda kojim je godinama DPS naplaćivao nezakonito taksu na vodomjeru u početku po osam eura, a kasnije po četiri eura, a privrednicima duplu cijenu vodosnabdijevanja. Inicijativa je usvojena i odluka je stavljena van sange, samo od nezakonitog naplaćivanja takse na vodomjer DPS je godišnje potkradao građane za četiri miliona eura", kazao je Vujićić.

Vujičić kao poseban uspjeh ističe obeštećenje Opštine u slučaju TQ Plaze.

"Podnio sam 2013. godinu krivičnu prijavu protiv organizovane kriminalne grupe koja je procesuirana, ja sam obaviješten od tužiteljke Lidije Vukčević da je grupa optužena po prijavi koju sam podnio godine 2016. Organizovana kriminalna grupa priznala je svoja nedjela i kao rezultat svega Opštini Budva vraćena je trećina TQ centra Plaza u vrijednosti od 19,5 miliona eura. Iste godine višedecenijsku vlast u Budvi je izgubila Demokratska partija socijalista", kazao je.

I dodaje da je na njegovu inicijativu prilikom usvajanja Budva DUP-a centar Turističko naselje Slovenska plaža podijeljeno u dvije, umjesto u planiranu jednu urbanističku parcelu, tako da je put od bulevara plaže kroz TN Slovenska plaža, kako je istakao, ostao javni put koji mogu svi građani i gosti da koriste.

"Na moju inicijativu 42. Vlada Crne Gore uvela je moratorijum na DUP Budva centar i DUP Bečići do usvajanja Prostornog urbanističkog plana opštine Budva. Moratorijum je ukinut od strane premijera 43. Vlade gospodina Dritana Abazovića, iako Prostorni urbanistički plan još uvijek nije usvojen", naglasio je.

Podsjetio je građane da se već dvije godine pred Privrednim sudom u Podgorici vodi spor po njegovoj tužbi.

"Radi utvrđivanja ništavnosti sporazuma o prenosu akcija koje predstavljaju državni kapital u Budvanskoj rivijeri na Vladu Crne Gore kako bi Opština Budva stekla pravo korišćenja akcija u iznosu od 100 miliona eura jer je državnu imovinu u preduzeću unijela Opština Budva, odnosno građani opštine", naveo je.

Vujičić je istako da je prvi zagovornik otvorenih izbornih listi u Crnoj Gori.

"Postigao sam značajan uspjeh o informisanju građana o biračkom pravu kojim potkradaju podnosioci izbornih listi, monogi građani su shvatili da vlast nije izraz volje građana nego malog broja podnosilaca izbornih listi koji su ukrali cijelu vlast od građana. Svakako raduje činjenica da je i predsjednik Crne Gore gospodin Jakov Milatović u dva navrata javno istakao neophodnost otvaranja izbornih listi", zaključio je Vujičić na današnjem press-u.



J.M.