09-03-2023

Zaplijenjeno pola tone kokaina koji je stigao iz Crne Gore

Crnogorska Agencija za nacionalnu bezbjednost, u saradnji sa kolegama u Srbiji, provjerava firmu "Rojal šped" iz Bandića u čijem je kamionu navodno pronađen milionski tovar droge.


Ilustracija, Foto: Pexels

Srpska policija uhapsila je Miroslava Đurića iz Loznice, državljanina Srbije čija je firma registrovana u Danilovgradu. Pregledom cisterne-kamiona na graničnom prelazu Gostun na ulasku u Srbiju iz Crne Gore, pronađeno je oko 500 kilograma kokaina, saznaju "Vijesti" u Agenciji za nacionalnu bezbjednost Crne Gore.

ANB u saradnji sa kolegama u Srbiji provjerava firmu "Rojal šped" sa sjedištem u Bandićima, u čijem su kamionu (DG-AT053), kako je "Vijestima" rečeno, pronašli milionski tovar kokaina.

Trenutno se obavljaju operativne provjere i cistjerna je odvezena na precizno vaganje tovara, saznaju "Vijesti".

Kamion je zaustavljen na ulazu u Srbiju na graničnom prelazu Gostun, a prema prvim podacima, sumnja se da ima najmanje pola tone narkotika.

Kamion je, tvrdi sagovornik "Vijesti", u Crnu Goru ušao 4. marta kada je isporučio plin za firmu "Petrol".

U registru Privrednog suda firma "Rojal šped" je osnovana 2. juna 2021. godine, za drumski prevoz tereta, sa ukupnim kapitalom od jednog eura, a vlasnik i osnivač je srpski državljanin Miroslav Đurić s prebivalištem u Danilovgradu. Prošle godine firma je imala mali promet, sudeći prema finansijskom iskazu predatom Upravi prihoda i carina.


(Portal RTCG)