28-09-2018

Završen nastavak 18. sjednice Skupštine Opštine Budva

Na samom početku današnjeg nastavka 18. sjednice SO Budva odbornici DPS-a i SD-a napustili su zasijedanje, jer kako su istakli, nisu dobili adekvatan odgovor o prekidu zasijedanja lokalnog parlamenta koje je održano 4. septembra, za šta je odbornik DPS-a Gojko Ljubanović tražio pojašnjenje i izvinjenje zbog takvog postupka.

Završen nastavak 18. sjednice Skupštine Opštine Budva | Radio Televizija Budva

Podsjećamo da je 18. Sjednicu prekinuo predsjednik SO Budva Đorđije Vujović tokom rasprave o Programu rada i finansijskom planu Narodne biblioteke za tekuću godinu.

Tokom današnjeg nastavka 18. Sjednice lokalnog parlamenta, nakon usvajanja Program rada i finansijskog plana JU Narodna biblioteka Budve za tekuću godinu, odbornici su poveli vešesatnu raspravu oko 15. tačke dnevnog reda, koja se odnosila na Program rada i finansijski plan JU "Muzeji i galerije Budve" za 2018. godinu, koji nije usvojen.

Đorđe Zenović je u startu kazao da će Odbornici Demokrata biti uzdržani zbog Ugovora o radu direktorke JU Lucije Đurašković, kojim je predviđena isplata otpremnine u visini 24 bruto lična dohotka u slučaju razrješenja prije isteka mandata, te da oni za ovaj ugovor krive savjet ali i direktoricu koja je isti potpisala.

Direktorica JU "Muzeji i galerije Budve", Lucija Đurašković, kazala je da postoje elementi određene vrste uslovaljvanja, dodajući, da ugovor nije sama potpisala, te da je on na snazi više od godinu dana. Kako ističe, njen ugovor je zakonit i bio je predmet rasprave članova Savjeta te kuće, koji ga nisu osporili.

Predsjednik Oštine Dragan Krapović je kazao da je tačno je da se o pomenutom ugovoru rasparvljalo duži vremenski period, i da je većina smatrala da ovo treba na adekvatan način riješiti.

Lucija Đurašković je pristala na potpisivanje aneks ugovora, ukoliko se kako je navela, odbornici javno obavežu kao i političari da se neće baviti politikom ako ona bude razriješena dužnosti.

Đuraškovićeva je jedina direktorica u Budvi koja nije pristala da se sporna klazula ugovora izmjeni, dok su ostali direktori javnih ustanova i preduzeća, poput Biblioteke, "Parking servisa" odmah to to učinili, nakon što su ih pozvali iz gradske uprave.

Tokom današnjeg zasijedanja razmatrani su izvještaji o radu i finansijskom poslovanju za prošlu godinu, te programi rada i finansijski planovi za ovu godinu javnih ustanova Narodna biblioteka, Muzeji i galerije i Grad teatar, Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju za prošlu godinu lokalnog javnog emitera Radio Televizija Budva, društava sa ograničenom odgovornošću Sportsko rekreativni centar, Komunalno, Parking servis i Pogrebne usluge, kao i izvještaji o radu sportskih subjekata kojima su opredijeljena sredstva iz opštinskog budžeta.

Većinom glasova odbornika usvojen je predlog rješenja o razrješenju člana odbora direktora budvanskog Vodovoda, Bojane Bjelčević – Drakulić, a imenovan novi član, Nemanja Malovrazić.