14-02-2022

Zbog pušenja u zatvorenom 61 prekršajni nalog

U akciji „Duvan“ turistička i zdravstveno-sanitarna inspekcija su izdale 61 prekršajni nalog zbog pušenja u zatvorenom, naveli su iz Uprave za inspekcijske poslove.

Zbog pušenja u zatvorenom 61 prekršajni nalog | Radio Televizija Budva

Foto: Pixabay

Kazali su da je u skladu sa predviđenim planom i programom Uprava za inspekcijske poslove preduzela dodatne mjere i koordinisane aktivnosti kada je u pitanju kontrola konzumacije duvanskh proizvoda u ugostiteljskim objektima i radnim prostorima.

"U periodu od 9. do 12. februara 2022. godine turistička i zdravstveno-sanitarna inspekcija vršile su intezivne kontrole važećeg Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda u svim opštinama širom Crne Gore", ističu iz Uprave za inspekcijske poslove.

Oni navode da su inspektori turističke inspekcije u prethodna 4 dana kontrolisali ukupno 177 objekata, u 33 objekta konstatovali nepravilnosti, usljed čega su izdali 45 prekršajnih naloga u iznosu od 12.500 eura.

"Ovom periodu nadležnom sudu podnijeta su 3 zahtjeva od strane turističke inspekcije za pokretanje prekršajnog postupka, pri čemu su takođe donijeta 2 rješenja o zabrani rada ugostiteljskih objekata i 2 rješenja o zabrani rada ugostiteljskih objekata pečaćenjem", istakli su.

U saopštenju su kazali da je u istoj akciji zdravstveno-sanitarna inspekcija obišla ukupno 141 objekat, pri čemu su inspektori izdali ukupno 16 prekršajnih naloga u iznosu od 1.700 eura.