08-02-2021

Akcija Taksi: Sankcionisana 93 vozača taksi vozila

Službenici policije su zbog počinjenih prekršaja u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima sankcionisali 93 vozača taksi vozila, saopšteno je iz Uprave policije.

Akcija Taksi: Sankcionisana 93 vozača taksi vozila | Radio Televizija Budva

Foto: Azamat Esenaliev / Pexels

Navodi se da su službenici saobraćajne policije u subotu, u svim gradovima Crne Gore, realizovali operativnu akciju „Taksi", u cilju kontrole auto – taksi vozila i vozača koji se bave javnim prevozom putnika.

„Tokom realizovanja akcije kontrolisano je 395 taksi vozila i vozača. Za samo 24 sata, zbog počinjenih prekršaja u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima, policija je sankcionisala 93 vozača“, kazali su iz policije.

Iz policije su rekli da ta činjenica posebno zabrinjava, imajući u vidu da ta kategorija učesnika u saobraćaju obavlja javni prevoz putnika, pa je realno očekivati da baš oni u najvećoj mjeri poštuju zakon, što očigledno nije slučaj.

„Apelujemo na kompanije i vlasnike auto – taksi preduzeća i vozila da skrenu pažnju vozačima na striktno poštovanje zakona, imajući u vidu da će oni, ali i ostali učesnici u saobraćaju i u narednom periodu biti predmet pojačanih kontrola od saobraćajne policije“, naveli su iz policije.

Izvor: Mina