03-06-2022

Argentinski teniseri uživaju u Budvi

Publika na terenima na Slovenskoj plaži i narednih desetak dana imaće priliku da uživa u teniskim mečevima perspektivnih igrača koji su se okupili na ITF Futures turnirima u Budvi. Naša ekipa juče je pratila dva duela u singlu, a cjelokupnim ambijentom zadovoljni su i argentinski teniseri Marijano Navone i Lorenco Hoakin Rodrigez.


Navone i Rodrigez, Foto: portal RTV Budva/M.S.

Popularni “gaučosi” prikazali su atraktivnu igru na omiljenoj podlozi - šljaci, a imali su polovičan učinak. Navone, koji je peti nosilac, u meču drugog kola turnira “Budva Open I” savladao je Austrijanca Nila Oberlejtnera maksimalnim rezultatom. Po setovima je bilo 6:3 i 7:6 u njegovu korist.

U razgovoru za portal RTV Budva, 21-ogodišnji teniser osvrnuo se na taj meč, ali i sumirao utiske u vezi boravka u našem gradu koji su izuzetno pozitivni.

“Zadovoljsto je igrati ovdje. Mnogo mi se dopadaju Crna Gora i Budva. Prije ovog turnira bilo sam na fjučersima u Ulcinju. Za sada mi ide dobro, jako uživam u turniru i zaljubio sam se u ovaj grad”, kazao nam je 21-ogodišnji Navone.

Pobjeda koju je ostvario donijela mu je plasman u četvrtfinale, gdje ga čeka četvrti nosilac, Švajcarac Damjan Venger.

“Igram protiv druga koji je baš dobar igrač i 460. je na svijetu. Očito je da su svi dueli veoma teški. Nikad nije lako, ali se treba pripremiti za jednu dugu borbu. Svaki dan je fizički jako iscrpljujuć, nadam se da ću nastaviti sa dobrim rezultatima do samog kraja”, poručio je Navone.

Njegov sunarodnik Lorenco Hoakin Rodrigez u neizvjesnom meču nije uspio da uđe među osam najboljih, iako je pružio dobar otpor igraču koji je bio favorit. Razgovarajući sa Rodrigezom saznajemo i to da mu je u Budvi lijepo i da će mu “metropola turizma” ostati u sjećanju.

„Meč protiv prvog nosioca Arolda Majoa bio je neizvjestan, a ja sam igrao dobro. Najveći problem bio je umor, jer sam od početka turnira na terenu proveo pet sati, tri u singlu i dva u dublu. Ipak, prikazao sam dobar tenis protiv kvalitetnog protivnika. Odlučile su nijanse, uspio sam da izjednačim, ali je on bio uspješniji u završnici. Što se tiče boravka u Budvi, jako sam iznenađen. Nikada nisam bio u ovom dijelu Evrope. Budva je lijep grad, dopadaju mi se more i okolna brda i zaista se prijatno osjećam“, priznaje 22-ogodišnji teniser, koji je „bijelim sportom“ počeo da se bavi u Buenos Airesu, a baza mu se nalazi u Alikanteu u Španiji.

Prava uzbuđenja i rasplet tek slijede, svakako zaključno sa vikendom i kvalitetan sportski program na terenima na Slovenskoj plaži. Nakon toga, odmah slijedi i drugi turnir koji će takođe okupiti igrače iz mnogih krajeva planete.

Kada su četvrtfinalisti u pitanju najbolje rangirani teniser na ATP listi je Arold Majo, trenutno 426. igrač na svijetu.



M.S.