20-07-2023

Besplatno voće, povrće i mliječni proizvodi u 17 škola u Crnoj Gori

U narednoj školskoj godini besplatno voće/povrće, mlijeko i mliječne proizvode dobijaće učenici od prvog do petog razreda u 17 osnovnih škola, u Danilovgradu, Beranama, Bijelom Polju, Kolašinu, Baru, Ulcinju, Podgorici, Nikšiću i Pljevljima.

Besplatno voće, povrće i mliječni proizvodi u 17 škola u Crnoj Gori | Radio Televizija Budva

Foto: Sharon McCutcheon from Pexels

Program besplatne distribucije voća, povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda školama počeo je da se primjenjuje u Crnoj Gori 2019. godine, kada se startovalo sa sedam od ukupno 163 crnogorske škole i to u Danilogradu, Beranama, Bijelom Polju i Kolašinu.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je javni poziv za dobavljače i proizvođače zainteresovane za učešće u Programu besplatne distribucije voća, povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda školama, za školsku 2023/24. godinu.

Na listi prihvatljivih proizvoda za distribuciju su: jabuka, kruška, šljiva, trešnja, breskva, nektarina, kajsija, agrumi, kivi, stono grožđe, bobičasto voće, zatim šargarepa, cvekla, rotkvice i drugo korjenasto povrće, paradajz, krastavac, zelena salata, pasterizovano mlijeko, kao i jogurt i kisjelo mlijeko, objašnjeno je iz Ministarstva poljoprivrede.


(roditelji.me)