23-09-2017

Budva: Održana manifestacija

Ekipa "Gusarska armija“ iz OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša" pobjednici su manifestacije "Šetnjom do blaga", koju je povodom obilježavanja "Evropske nedjelje mobilnosti" i "Svjetskog dana bez automobila" organizovala Opština Budva u saradnji sa UNDO-om.

Budva: Održana manifestacija | Radio Televizija Budva

Ekipa osnovaca koji su činili Iva Jovanović, Daria Zec, Miloš Ćirković, Luka Kaloštro i Luka Strugar bila je najbolje od ukupno 120 timova, odnosno 600 djece, koja su učestvovala u do sada najvećoj manifestcaiji za djecu održanoj u Budvi. Najboljima pripale su nagrade biciklo i svaki od članova dobio je nagradu.

Tim "Bogataši" iz Druge osnovne škole osvojili su drugo mjesto, a kao nagradu skejtborodve. Ekipa je bila u sastavu Luka Baštrica , Nenad Čabarkapa, Luka Milić, Obren Ivezić i Nikola Bajčeta, dok je treće mjesto i nagradu rolere, osvojila je ekipa "Vladarice pobjede" iz Druge osnovne škole u sastavu Nikolina Merdović, Sara Jablan, Dobrila Antović, Anastasija Kastratović i Anastasija Živković.

Uručujući nagrade, predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović kazao je da su djeca učestvovala u najpoznatijoj manifestaciji koja se tiče očuvanja životne sredine.

Više od 2.400 gradova u 50 zemalja je ove godine obelježilo "Evropsku nedjelju mobilnosti" i "Dan bez automobila". Manifestaciju je pokrenula Evropska komisija 2002. sa željom da se skrene pažnja na sve veće izazove i probleme u transportu sa kojima se gradovi suočavaju. Zato je osnovna ideja ove manifestacije da se skrene pažnja na potrebu korišćenja održivih vidova transporta", kazao je Krapović.

Dodao je da su se oni opredijelili da ovogodišnju manifestaciju posvete djeci jer njima pripada budućnog našega grada.

"Djeco, mnogo smo zadovoljni što je toliko vas u ovoj manifestaciji i nadam se da ste uživali tražeći "blago" Nadam se takođe da će obilježavanja "Dana bez automobila" doprinijeti razvijanju svijesti da se ponekadbolje i jednostavnije, a svakako jeste zdravije preći određenu distancu pješke umjesto kolima", poručio je Krapović.

Punih dva sata uže gradsko jezgro je bilko zatvorene za saobraćaj tokom održavanja manifetscaije a djeca su od Gradske pošte pa sve do Staroga grada tragali za "blagom".


Vijesti.me