08-09-2021

Budva: Taksisti traže pomoć u vezi plaćanja taksi stajališta

U dopisu koji su predstavnici devet taksi udruženja -članova Unije taksi prevoznika Budva uputili predsjedniku Opštine, predsjedniku Skupštine Opštine, sekretarki sekretarijata za privredu i direktorici Uprave loklalnih javnih prihoda, zatražili su pomoć u rješavanju problema u vezi plaćanja taksi stajališta.

Budva: Taksisti traže pomoć u vezi plaćanja taksi stajališta | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Kako su u dopisu naveli tokom svih perthodnih godina uredno su plaćali taksu za korišćenje taksi stajališta u Budvi, kao i da zbog izbijanja pandemije covid -19 u 2020. godini nisu obavljali djelatnost zbog totalnog zatvaranja,ali i podsjetili da je Odlukom Skupštine Opštine Budva cijena taksi stajališta za tu godinu umanjena sa 300 na 131 euro.

Navode da su u prvom kvartalu ove godine radili u otežanim okolnostima zbog ograničenja u dijelu poštovanja mjera zbog obavljanja djelatnosti javnog prevoza putnika, kao i da su imali problem u vezi korišćenja taksi stajališta, koja su zbog nedostatka parking prostora za civilna vozila i turiste pojedinci koristili za parkiranje tako da nisu bili u prilici da nesmetano obavljaju svoju djelatnost.

"Zamolili bismo da nam pomognete oslobađanjem ili smanjenjem plaćanja komunalne takse za 2021. godinu jer predviđena taksi stajališta kojih po elaboratu treba da ima 180 mi nismo bili u mogućnosti da koristimo ove godine.Takođe zamolili bismo Vas da nam omogućite prijem na kojem bismo Vam detaljno izložili problematiku.", navodi se u dopisu Unije taksi prevoznika Budva .