30-12-2019

Carević pozvao na moleban i mirnu šetnju, ali i odbornike da usvoje budžet

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević pozvao je koalicione partnere da budu na nivou i da budu odgovorni prema građanima, kada je riječ o usvajanju jednog od najvažnih dokumenata - budžeta, od koga zavisi budućnost razvoja i života Budve.



Današnje zasijedanje pokazalo je jedan neodogvoran odnos koalicionih partnera, nesamo Crnogorske nego i Demokratske Crne Gore, kazao je Carević, dodajući da je vrlo uptino, zbog čega je sjednica i u petak odložena, bez konsultacija sa DF-om.

"Ovakvi postupci nisu u intresu građana, velika je sada neizvjestnot. Neprihvatljivo je da uopšte brinemo hoće li se pojaviti neko u ovako važnom trenutku. Zato pozivam sve koalicione partnere da se uozbilje i pokažu odgovornost, a ako bi se vratili na optužbe koje su prema nama upućivane, onda evo prilike da vidimo ko je koalicija sa kim i ko je danas u ovako važnom trenutku napravio opstrukciju rada ove Skupštine. Ali, ne želimo da vjerujemo u te koalicije koje su se nama pripisivale, liči na to. Vrijeme će pokazati u narednom periodu da će shvatiti da je ovo jako važno i da moramo izaći iz ove priče na jedan dostojanstven način, ili u suprotonom biće direktno rušenje vlasti. Ovo liči na scenario u Kotoru, ali u svakom slučaju DF je tu i neće dozvoliti da se tako nešto dogodi.

Podsjetimo, zbog nedostatka kvoruma danas je prekinuta 29. sjednica lokalnog parlamenta, koja je trajala manje od 15. minuta. Na sjednici nisu prisustvovali odbornici Crnogorske, dok su odborici DPS-a napustili zasijedanje kako ne bi omogućili kvorum.

Carević je danas pozvao i sve vjerujuće sugrađane na večerašnji moleban u crkvi Svete Trojice u Starom Gradu u Budvi u 18 časova.

"Da zajedno, mirnom, protestnom šetnjom iskažemo nezadvoljstvo i bunt zbog usvojenog Zakona o vjeroispovjesti, koji je donesen na štetu Srpske pravoslavne crkve i srpskog naroda u Crnoj Gori", poručio je Carević.