03-02-2023

Čestitka Herceg Novog Voju Staniću: Mestro, srećan 99. rođendan!

Vojo Stanić proslavlja danas 99. rođendan. Velikan crnogorskog slikarstva već više od sedam decenija živi u Herceg Novom, a grad mu je danas uputio srdačne čestitke i poželio dobro zdravlje, mir i vedar duh.


Foto: Opština Herceg Novi


„Zahvaljujući Vama, naš grad i jedan prozor na Škveru postali su mjesto i inspiracija za stvaranje novog, neponovljivog, neprolaznog svijeta, okrenutog moru, koji je izrastao iz samog života. Za crnogorsku i svjetsku javnost legendarni slikar, a u Herceg Novom Vi ste sve to i nešto više – dragi sugrađanin kojem se divimo, meštar kojeg već sedam decenija rado srećemo na Škveru, dok uživa u svojoj luli i čaši vina, ostajući čitavog života podjednako blizak sa čudesnim i onim običnim.
Srećan rođendan maestro i da još dugo budete sa nama!“, stoji u čestitki koju su potpisali predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić i sekretarka za kulturu i obrazovanje, Ana Zambelić Pištalo.



Foto: Opština Herceg Novi

Kao znak pažnje, predstavnice Opštine su na adresu Voja Stanića dostavile čestitku i prigodne poklone, a u slikarevo ime preuzeo ih je njegov sin, Toma Stanić.