16-04-2024

Djeca iz Radovića narednu školsku godinu dočekaće u novom savremenom objektu

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija prof. dr Anđela Jakšić Stojanović i predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović, obišlu su juče radove na izgradnji OŠ „Branko Brinić“ u Radovićima.

Djeca iz Radovića narednu školsku godinu dočekaće u novom savremenom objektu | Radio Televizija Budva

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija prof. dr Anđela Jakšić Stojanović i predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović, obišlu su danas radove na izgradnji OŠ „Branko Brinić“ u Radovićima.

„Radovi teku planiranom dinamikom i očekujemo da će biti završeni u martu 2025. godine, te da će djeca iz Radovića, školsku 2025/26. dočekati u savremenom objektu izgrađenom po uzoru na ovakve objekte u Evropi i svijetu“ – istakla je ministarka i izrazila zadovoljstvo do sada učinjenim na terenu.

Nova Osnovna škola „Branko Brinić“ zauzimaće površinu od 2800 metara kvadratnih. U njoj će biti smještena i područna jedinica vrtića „Bambi“, ali će se u njoj odvijati i nastava Muzičke škole Tivat. Ukupna vrijednost projekta je 4,7 miliona eura bez pdv-a.

„Ovo je značajna godina za Tivat kada je u pitanju ulaganje u obrazovnu infrastrukturu. Planirana je potpuna rekonstrukcija škole u Donjoj Lastvi, raspisan je tender za rekonstrukciju krova za školu u Tivtu ali i za adaptaciju prostora za vrtić „Bambi“ na Seljanovu. U prethodnom periodu Ministarstvo je obezbjedilo najsavremeniju IT opremu za sve škole u opštini.“ – kazala je Jakšić Stojanović.

Svoje zadovoljstvo dinamikom gradnje nije krio ni predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović: „Nakon više decenija, ovo je prvi školski objekat koji se gradi na teritoriji tivatske opštine“, rekao je Komnenović i pohvalio saradnju sa ministarstvom. „Ovaj kraj ima dugu tradiciju školovanja na narodnom jeziku i mališani u Radovićima zaslužuju nov i savremen objekat. Mi smo uložili značajne napore u adaptaciju Doma kulture u Đuraševićima, gdje djeca privremeno pohađaju školu.“

Po riječima predsjednika opštine u narednom periodu očekuje se raspisivanje tendera za rekonstrukciju područne škole u Donjoj Lastvi, a opština će do kraja godine rješiti imovinsko-pravna pitanja koja će prethoditi raspisivanju tendera za rekonstrukciju područne škole u Gradiošnici, koja će kako je planirano postati devetogodišnja.

„Sa ponosom kažem da Tivat ima najmasovniju osnovnu školu sa preko 2000 đaka i da se naredne godine očekuje formiranje i do 14 razreda upisanih prvaka. Na dobrom smo putu da im obezbjedimo kvalitetan prostor za rad i učenje“ – zaključio je Komnenović. Obilasku škole prisustvovao je potpredsjednik opštine Jovan Brinić, direktor Direkcije za investicije Vlado Brguljan, direktor škole Ivica Tošev, ali i predstavnici Mjesne zajednice Krtoli.

Radove na OŠ „Branko Brinić“ izvodi „LD gradnja“ iz Nikšića. Rok za završetak radova je prvi kvartal 2025. godine.

(Radio Tivat)