31-12-2020

Dosadašnji predlozi za organizaciju nastave nijesu konačni

Ministarstvo prosvjete svakog dana, posvećeno i kontinuirano radi na stvaranju uslova za što brži povratak djece i nastavnika u škole i zdravstveno bezbjedno okruženje, kazali su iz tog resora navodeći da svi dosadašnji predlozi za organizaciju nastave nijesu konačni i usaglašeni.


Foto: Pixabay Coyot

Navodi se da su predstavnici Ministarstva kao najvažniji cilj ispostavili stvaranje uslova za zdravstveno bezbjedno školsko okruženje.

"S obzirom na ozbiljnu epidemiološku situaciju, pred nama je veoma složen zadatak: Obezbijediti učenicima nesmetan povratak u škole, a zaštititi zdravlje nastavnom i nenastavnom kadru, uvažavajući prostorne kapacitete u našim školama", kazali su iz Ministarstva.

Navodi se da je u tom cilju formirana radna grupa koja je uključila sve zainteresovane strane.

Ukazuje da se da su do sada održani sastanci sa Sindikatom prosvjete, direktorima škola, Unijom srednjoškolaca, Nacionalnom asocijacijom roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju Crne Gore, Udruženjem “Roditelji”, Zavodom za školstvo i Ispitnim centrom.

Kako su kazali sastancima radne grupe prisustvovala je zamjenica Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Snežana Mijušković, direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Borko Bajić.

Ističe se da Ministarstvo prosvjete svakog dana, posvećeno i kontinuirano radi na stvaranju uslova za što brži povratak djece i nastavnika u škole i zdravstveno bezbjedno okruženje.

"Još jednom napominjemo da svi dosadašnji predlozi za organizaciju nastave nisu konačan i usaglašen stav, već mogući modeli koji su u fazi razmatranja.
Ministarstvo će se na vrijeme oglasiti ovim povodom, kada o načinu organizacije nastave pronađe najbolje i održivo rješenje", poručili su iz Ministarstva.



Izvor: Mina