09-04-2021

DPS Budva: Građani Budve juče na civilizovan i demokratski način iskazali svoj stav

"Svi smo bili u prilici da vidimo da su građani na protestima nosili obilježja svoje države, za razliku od nekih drugih protesta koji su mjesecima blokirali život u Budvi, čineći to sa obilježjima i folklorom druge države.", navedeno je u saopštenju OO DPS povodom jučerašnjih dešavanja u Budvi.

DPS Budva: Građani Budve juče na civilizovan i demokratski način iskazali svoj  stav | Radio Televizija Budva

Na pitanje redakcije portala RTV Budva da nam iz loklanih političkih odbora prokomentarišu jučerašnja dešavanja u Budvi i višečasovnu blokadu saobraćajnica od strane pojedinih građana, odgovor je stigao i iz OO DPS.

"Shodno vašem dopisu od 09.04.2021.godine, kojim ste nas zamolili da iskažemo stav naše partije povodom jučerašnjih dešavanja u Budvi, obavještavamo cjelokupnu javnost, da smo mišljenja, da su građani Budve juče na civilizovan i demokratski način iskazali svoj jasan stav oko predloga izmjena odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva.

Koliko nam je poznato prilikom protesta nije bilo nikakvih neprimjernih dešavanja, niti bilo kakvih incidenata.
Svi smo bili u prilici da vidimo da su građani na protestima nosili obilježja svoje države, za razliku od nekih drugih protesta koji su mjesecima blokirali život u Budvi, čineći to sa obilježjima i folklorom druge države.

Na kraju želimo istaći da Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Budva podržava sve aktivnosti koje su u korist izgradnje građanskog društva i Budve kao grada koji baštini vrijednosti savremenog društva na Mediteranu, što je do prije par godina i bila." , navedeno je u saopštenju opštinskog odbora DPS Budva.