06-02-2020

Duh Mediterana na Trgu ispred Starog grada: Fontana i hortikulturalno uređenje do početka sezone

Nakon 40 godina, Trg ispred budvanskog Starog grada, trebao bi da zaživi u mediteranskom duhu. Na tom prostoru planirana je izgradnja fontane i hortikulturalno uređenje platoa, prema riječima predsjednika MZ Stari grad, Ognjena Balabušića, idejni projekat je urađen, a nadaju se i da će do početka turističke sezone radovi biti okončani.

Duh Mediterana na Trgu ispred Starog grada: Fontana i hortikulturalno uređenje do početka sezone | Radio Televizija Budva

Jedna oid aktivnosti koju će MZ Stari grad preduzeti sa ciljem poboljšanja kvaliteta boravka turista i podizanja kvaliteta bopravka u našem gradu je hortikulturno uređenje Trga ispred Starog grada.

"Mi smo se obratili Sekretarijatu za investicije da to uđe u budžet i da se opredijele sredstva za uređenje ovoga Trga. Da se postave klupe, i da se obnovi drvored koji je ovdje nekada bio, jer ovaj Trg bi trebao da predstavlja razglednicu Budve kao što su svi gradovi na Mediteranu poznati po trgovima, a Budva od zemljotresa ništa nije uradila po tom pitanju" kazao je Balabušić.

Pjaceta kod muzeja u novom je ruhu zahvaljujući svim ljudima dobre volje u našem gradu, privrednici i ugostitelji pomogli su realizaciju ideje, istakao je Blabušić.

"Mi smo pjacetu kod Muzeja uredili, stavili smo klupe, posadili primorski bor i upriličili je u duhu Mediterana, ovom se prilikom zahvaljujem još jednom realizatorima te ideje" zaključio je.

MZ Stari grad nastaviće sa realizaicjom brojnih projekata ove godine kako bi glavna atrarkcija Budve jezgro Stari grad i dalje bila jedna od najposjećenijih atrakcija u zemlji.