17-07-2022

(FOTO) NVO “Eko centar Budva”: Obilježen Dan državnosti i Dan TOB

“Svaka limenka se računa” i NVO “NVO Eko centar Budva” u toku prazničnih dana, proslave Dana državnosti i Dana Turističke organizacije opštine Budva u trajanju od 12. jula do 15. jula promovisali su značaj i neprocjenjivu vrijednost sakupljanja limenki, reciklaže i doprinosa zaštiti životne sredine.



Zabavni program koji je posjećen od velikog broja posjetilaca, turista, domicilnog stanovništva, a koji su uživali uz budvansku sopranistkinju Emiliju Minić, zvuke Crnogorskog orkestra mladih koji je dirigovao poznati moldavski dirigent Cristian Spătaru, Gradsku muziku Budve, koncert benda L&ombelico, aktivisti NVO “NVO Eko centar Budva” “obojili” su zelenom ekološkom bojom sa prepoznatljivim rancem “Svaka limenka se računa” i omogućili odlaganje limenki i njihovu dalju reciklažu.



"Cilj nam je da skrenemo pažnju na ekološku inicijativu “Recan” fondacije koja ima globalni značaj i čiji smo dio i mi kao grad Budva odnosno Crna Gora i da odvajamo otpad i recikliramo jer limenka se može reciklirati beskonačan broj puta", saopšteno je iz NVO “Eko centar Budva”.

Dodaju, da im je cilj da motivišu ljude na promjeni njihovih životnih navika jer je to jedini put i jedini izbor koji posjedujemo kako bi sačuvali prirodu.



"NVO Eko centar Budva i “Svaka limenka se računa” nastavlja svoje aktivnosti duž budvanske rivijere promocijom sakupljanja limenki i značaju njihove reciklaže", zaključuje se u saopštenju.