11-12-2020

GSCG: Saopštenje povodom informacija na društvenim mrežama

Iz Gimnastičkog saveza Crne Gore (GSCG) oglasili su se saopštenjem povodom, kako su kazali, netačnih i neistinitih informacija objavljenim na društvenim mrežama o rezultatima crnogorskih reprezentativki na Evropskom prvenstvu u Kijevu. Oni smatraju da je cilj bio da se nanese šteta Savezu i klubovima "Budva" i "Enigma".


Saopštenje prenosimo integralno:

Zbog netačnih i neistinitih informacija iznesenih u javnost od strane bivšeg sportiste i reprezentativke u ritmičkoj gimnastici A.J i njenih pratioca sa ciljem da se nanese šteta GSCG, GK Budva i GK Enigma:

Oni to rade smišljeno pokušavajući umanjiti rezultate koje su postigle nasa juniorka i seniorka čime želimo da zaštitimo maloljetne sportiste, reprezentativce koji su svojim radom i zalaganjem postigli ono što bivša reprezentativka nije uspjela.
U više navrata pozivali su i drugu djecu iz naših klubova da napuste klubove i oslabe kadar reprezentacije i mogućnost nastupa Crne Gore na evropskom i svjetskom prvenstvu.

Napominjem da je majka izvjesne osobe koja se bavi privatnom djelatnošću pokušala da privatizuje i gimnastiku kao i ostale djelatnosti vidjeći u tome biznis kroz svoje veze u Ministarstvu, što je često isticala.

U slučaju da se ne prekine lažno predstavljanje GSCG, naših klubova i rad predsjednice GSCG i samog GSCG, mi ćemo preduzeti i druge mjere u skladu sa zakonom sve u cilju zaštite stručnih ljudi i takmičara koji stručno i profesionslno obavljaju svoj posao.

Cilj bavljenja sportom je isključivo zdrava izgradnja članova društva i dobrih ljudi. Nažalost, bivša reprezentativka je pokazala da bavljenje sportom u nju nije usadilo prave vrijednosti koje treba da krase jednog sportistu a to je borba za uspjeh poštenom borbom i trudom.

Sva saopštenja kao i rezultati mogu se naći na sajtovima http://www.gscg.me/index.php/mn/, https://www.europeangymnastics.com/ i //www.gymnastics.sport/site/.