17-03-2015

Izložba slikarke Angeline Janjušević

U galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, u organizaciji NIP ART-PRESS iz Budve, u srijedu, 18. marta u 20 sati, biće otvorena samostalna izložba slika, akademske slikarke Angeline Janjušević iz Nikšića.

Izložba slikarke Angeline Janjušević | Radio Televizija Budva

Umjetnica će se predstaviiti sa 15 slika većeg formata, radjenih u tehnici ulje na platnu, iz ciklusa „Putevi“.

Angelina Janjušević je završila Nastavnički fakultet u Nikšiću i Fakultet umjetnosti UDG u Podgorici, a pored slikanja, radi i kao profesor likovne umjetnosti u Nikšiću.

Do sada je imala 17 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu, saopštio je rukovodilac galerije „QUEEN“ u Bečićima, novinar i publicista Ranko Pavićević.

Govoreći o Angelininim slikama, istoričar umjetnosti Vladislav Kasalica je pored ostalog kazao, „da svoj likovni rukopis, autorka uspješno prenosi na platno, slikajući atmosferu prirode, ispunjenu svjetlošću, sa svim svojim oblicima, kontrastima i koloritom, naglašavajući kolorističkom skalom zelene, plave i žute boje, svu njenu pitoresknost i ljepotu...“

Samostalnu izložbu slika, akademske slikarke Angeline Janjušević iz Nikšića, u galeriji „QUEEN“ u Bečićima, otvoriće novinar, publicist i pisac Savo Gregović iz Budve, a biće otvorena do 4. aprila, saopšteno je iz budvanskog ART-PRESS-a.