25-02-2023

Još jedno lijepo muzičko veče u organizaciji TO Budva

U okviru zimskih večeri klasične muzike, u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva, u subotu, 4. marta, budvanskoj publici će se predstaviti gosti iz Zagreba: sopranistkinja Sandra Bagarić i pijanista Darko Domitrović.


Foto: TO Budva

Uz divne melodije Morikonea, Šopena, ali i Đela Jusića i Kemala Montena, budvanskoj publici će se u subotu, 4. marta u 20 sati, u hotelu „Avala“ predstaviti poznati hrvatski umjetnici – Sandra Bagarić, sopranistkinja, pozorišna i filmska glumica i njen suprug Darko Domitrović, pijanista i kompozitor.

Nastup dvoje priznatih umjetnika koji su gostovali u mnogim evropskim i svjetskim zemljama jedan je u nizu koncerata u okviru lijepog projekta „Muzika raspoloženja“, koji Turistička organizacija opštine Budva, u saradnji sa dugogodišnjim muzičkim urednikom Milanom Stuparom i hotelom „Avala“ u Budvi, organizuje u cilju oplemenjivanja grada kulturnim sadržajima u zimskom periodu.

TO Budva poziva sve zainteresovane poštovaoce klasične muzike, da pozivom na broj telefona: 069066283, od ponedeljka 27. februara, pa sve do petka 03. marta rezervišu svoje mjesto na koncertu.

Broj mjesta je ograničen.

SANDRA BAGARIĆ

Sandra Bagarić (1974) je srednje muzičko obrazovanje stekla u Sarajevu. Tokom školovanja nagrađivana je na takmičenjima solo pjevanja i flaute. Diplomirala je 1996. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Lj. Molnar-Talajić. Godine 1995. nagrađena je Rektorovom nagradom. Nastupala je sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT, Zagrebačkim solistima, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Mostar, te snimala za HRT. Debitovala je 1994. u kazalištu Komedija glavnom ulogom (Henriette) u opereti F. Albinija Madam Troubadour. Od 1996. angažovana je kao solistkinja u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija gdje nastupa u brojnim predstavama. Gostovala je u SNG u Mariboru u predstavi Pri belem konjičku (Josepha) te u HNK Split u operi Ljubavni napitak (Adina). Koncertno je nastupala u Hrvatskoj, BiH, Makedoniji, Sloveniji, Italiji, Češkoj, Izraelu, Njemačkoj, Švedskoj, Belgiji, Mađarskoj, Danskoj i SAD-u (Florida, Puerto Rico, Hawaii). Diskografija: CD BelCante i CD Adagio (Aquarius Records),
Ave Maria (Jutarnji list), Sonata od sna (Cantus), Hrvatska vokalna lirika (Nota Bene Records). Radi i kao voditeljka muzičkih emisija i show-programa na televizijama u Hrvatskoj i BiH. Član je HDGU.

DARKO DOMITROVIĆ

Darko Domitrović (1964) je pijanista, kompozitor i umjetnički savjetnik na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Muzičko školovanje započinje u MŠ V.Lisinski u klasi prof. B. Zorić. Studije klavira nastavlja na konzervatoriju P.I. Čajkovski u Moskvi u klasi prof. H. Mirvis te na Hochschule für Musik und darstellende Kunst u Beču u klasi prof. H. Kanna. Od 1990. zaposlen je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Član je Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog društva glazbenih umjetnika. Na takmičenjima bivše države 1978. i 1980. osvojio je 4 prve nagrade, laureat je međunarodnog pijanističkog takmičenja Citta di Senigallia u Italiji. Vjesnikovu nagradu za najbolju klavirsku pratnju osvojio je 1989. na Tribini Darko Lukić. Godine 2016. dobio je priznanje Prijatelj Španjolske za autorski ciklus solo-pjesama Cervantes Songs. Nastupao je u Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Švedskoj, Danskoj, Engleskoj, Izraelu, Japanu, Španiji, Finskoj, Rusiji, Poljskoj, Češkoj, SAD-u (Puerto Rico, N.Y., Hawaii, Florida, Ohio), Argentini, Chile-u, Uruguayu, Sloveniji, Makedoniji i BiH. Snima za programe hrvatskih, austrijskih, japanskih i španskih radijskih i televizijskih stanica. Kao kompozitor objavio je autorski CD Pianobook (Školska knjiga 1999. i Nota Bene Records 2016.), Sonata od sna (Cantus 2002.). Autor je muzike za mjuzikl Byron na libreto Mire Gavrana koji je nagrađen 2018. Nagradom hrvatskog glumišta kao najbolja predstava u cjelini u kategoriji mjuzikl/opereta u 2017/18. (Kazalište Komedija).