22-12-2021

Kada zacvrče Priganitze: Sara, Bjanka i Luka za Budvu i Beograd

Bjanka Marković, Sara Vujačić i među njima jedini muškarac, pa kako mi to volimo da kažemo blažen među ženama Luka Dimitrijević, članovi su akustične grupe "Priganitze". Ovo troje mladih ljudi studenti su psihološkog, građevinskog i stomatološkog fakulteta u Beogradu, a ovo je priča o tome kako "cvrče" priganice.

Kada zacvrče Priganitze: Sara, Bjanka i Luka za Budvu i Beograd | Radio Televizija Budva

Budvani Sara i Luka, po dolasku na studije u Beograd u "Priganitze" prihvataju i Bjanku, i tako postaju cjelina.

Ispred ovog tročlanog sastava kao govornik istupio je Luka, koji nam je objasnio kako je došlo do nastanka Priganica, te da je frontmen grupe ipak Bjanka.

"Dugo je Sari i meni bio plan da napravimo grupu i onda smo, poslije ljeta 2019. krenuli u aktivno traženje još jednog člana koji bi pjevao i tako smo došli do našeg divnog frontmena, Bjanke", kazao je on.

Korona i lockodown doprinijeli razvitku

"S obzirom na to da smo najviše vježbanja i pripreme obavili tokom lock-downa, nije nam padalo teško. I inače nemamo preko dvije svirke nedjeljno", priča Luka za portal RTV Budva.

Ovaj mladi aksutični sastav uglavnom svira sve ono što voli, ali na nastupima to je uglavnom domaći pop, svirke su im za sada samo hobi tako da o eventualnoj zaradi ni ne razmišljaju.

Gdje ih možemo čuti

"Kad smo u Beogradu, imamo tri ili četiri mjesta gdje nastupamo, a u Budvi počnemo od kafića Sirijus gdje smo prvi put svirali, pa preko Meduze i Tramontane u Petrovcu, Stare Budve...Neće ostati lokal u Budvi uskoro gdje se neće zaoriti Priganitze", sa osmijehom je istakao.

Dogovor bend gradi, ponovni angažmani svjedok kvaliteta

"Na početku smo se dogovorili kakav će nam biti repertoar i do sad nas je svaki lokal zvao ponovo za nastup. A za svaku svirku ubacimo po četiri, ili pet novih pjesama da bi nama, a i našim prijateljima koji nas stalno prate ne bi bilo dosadno. Oko izbora nastupa moramo svo troje da se složimo, naravno", kazao je on.

Luka nam je otkrio i to da li ih više vole u Budvi ili u Beogradu.

"Vole nas, a i mi njih podjednako i u Beogradu i u Budvi. Imamo i dosta prijatelja u Aranđelovcu, koji planiramo da posjetimo posle Nove Godine i da zapalimo atmosferu", istakao je.

U razgovu smo se malo dotakli i snova, pa dam je Luka otrkio da bi Priganitze voljele da jednoga dana da napune stadion pod Lugovima, ipak oni malo bliži planovi otkrivaju, da ovaj trio za Novu godinu nastupa u Budvi.



"Naravno, za Novu Godinu smo u Budvi i tih desetak dana ćemo svirati", kazao je.

Ipak ovaj mladi akustični sastav otkriva i ono šta pripremaju za iduću godinu.

"Za sad imamo jednu pjesmu snimljenu i jos 20 napisanih pa ćemo se potruditi u narednih godinu dana da nešto uradimo i povodom toga. Na svakom nastupu odsviramo našu neobjavljenu pjesmu 'Kako' i puno nam je srce kad vidimo da su je naši prijatelji već naučili", zaključio je Luka u razgovou za naš portal.

Ukoliko još ne znate gdje ćete za Novu godinu, evo plana, Sara, Bjanka i Luka NASTUPAJU u Budvi, a za praznike svi volimo Priganitze.

Do koncerta na stadionu Pod Lugovima ili nekom možda drugom mjestu, ovoj sjajnoj ekipi želimo raspjevanu publiku, puno angažmana i da "zacvrče" širom regiona.

Njihove nastupe možete pratiti na njihovoj instagram stranici PRIGANITZE

D.P.