20-10-2022

Kazanegra Stanišić: Ako je Budva naša kuća, Pržno, Sveti Stefan i sva sela u zaleđu su naše ognjište

U periodu pred nama nastavićemo da dajemo svoj puni doprinos za razvoj zajednice kojoj pripadamo. Ako je Budva naša kuća, Pržno, Sveti Stefan i sva sela u zaleđu su naše ognjište, poručila je kandidatkinja za odbornicu sa liste "Dragan Krapović - Idemo ljudi - Demokrate - Demos“, Dragana Kažanegra Stanišić.


Foto: Demokrate Budva

"Zaslužuju veliku pažnju i prvrženost lokalne samouprave. Upravo posebnošću koju sa ponosom ističem ovaj prostor se mora znatno unaprijediti i mora biti u korelaciji sa ekskluzivnošću kojom zrači. Miločerski park se mora zaštiti kao kulturno dobro jer jedino tako neće biti predmet dalje devastacije i betonizacije. Sveti Stefan brend, ujedno kulturno dobro od nacionalnog značaja je okosnica visokog turizma na turističkoj mapi svijeta, ne moneta za potkusurivanje određenih političkih elita. Duhovna i kulturna vertikalna Paštrovića ne smije biti lancima zakovana. Mi lance ne ljubimo", istakla je ona.

Potencijal koji leži u paštrovskim selima, kako dodaje, osnažiće kroz projekte razvoja ruralnog turizma.

"Nećemo dozvoliti rušenje stogodišnjih kućišta i uzurpaciju kulturne baštine kojom obiluje naše zaleđe provlačenjem brze ceste, ima dovoljno prostora u brdima iza gdje joj je i mjesto. Uređenje kolskog puta Kamenovo, Vrijesno, Kažanegri, Duljevo, Rustovo, Čelobrdo do manastira Praskivca predstavlja kuriozitet kako za znatiželjne turiste, željne prirode i istraživanja, tako i za šetače i sve posjetioce", kazala je Kažanegra Stanišić.

Takođe, ističe da perspektivu za razvoj održive energije treba podržati ali ne na uštrb turističkog potencijala kojim obilujemo i koji želimo da unaprijedimo, te da vjetroturbinama uz nautentičniji pojas naše obale nije mjesto.

"Šetalište od plaže Kamenovo se mora nastaviti i spojiti sa šetačkom stazom na Pržnu. Time dobijamo pješačku komunikaciju sa Budvom i novu vrijednost kako za građane tako i turiste. Javni parking je imperativ za pristojan boravak turista tokom ljeta što je naš primat. Nakon ovoliko godina zaista je vrijeme da ovaj problem riješimo. Gdje ima volje ima i načina, idemo ljudi, idemo Budva", zaključuje se u saopštenju.