17-01-2022

Kotarac: Treba predstavljati Budvu tokom cijele godine, ne samo tokom ljetnje sezone

Turistička organizacija Budve ima u planu da u narednom periodu sprovode niz aktivnosti promotivnog karaktera.


Foto: arhiva, portal RTV Budva/D.B.

PR Turističke organizacije Budva Tijana Kotarac otkrila je koliko je pandemija kronavirusa uticala na aktivnosti turističke organizacije.

"Sigurno da nas je negdje iznenadila i uzdrmala u onome što inače radimo, u djelatnostima koje su uobičajne za Turističku organizaciju, a prije svega u organizaciji događaja na teritoriji naše Opštine ili u podršci različitih događaja od strane nekih nevladinih organizacija, sportskih klubova, subjekata i slično. Dakle, tu se najviše osjeća nedostatak našeg prisustva na ovom turističkom tržištu ali u svakom slučaju nismo se dali. Pokušavali smo da radimo na nekim drugim projektima, da učestvujemo u itraživanjima, da dočekamo turoperatore, turističke agencije, predstavnike medija i sve zainteresovane koji su željeli da budu prisutni na teritoriji opštine Budva, da snime neke lijepe reportaže i da te utiske vide gledaoci širom svijeta", kazala je ona.


Foto: Printscreen

Zajednički treba da učestvujemo u osmišljavanju strategije i promocije našeg grada

"Za 2022. Turistička organizacije Opštine Budva se priprema kao da će pandemija nestati do početka glavne turističke sezone tačnije da ćemo se već od maja ili juna moći vratiti svakodnevnim aktivnostima, tako da se nadamo da ćemo biti u pravu. Do tada ćemo nastupati na turističkim berzama, takođe još uvijek je aktivan sajam turizma u Minhenu, Beogradu i Beču. Ima niz događaja o kojima se razmišlja da se učestvuje uživo, a negdje će datumi biti pomjereni", ističe Kotarac za Polis.

Kako dodaje, živimo u predivnom gradu, posebno u ovim zimskim mjesecima i treba da predstavimo Budvu tokom svih 365 dana, ne samo tokom 90 dana ljetnje sezone ili 10 tokom zimske.

"Moramo negdje da taj glas prenesemo koliko je Budva lijepa tokom cijele godine i zašto neko treba ovdje da dođe. Zajednički treba da učestvujemo u osmišljavanju strategije i promocije našeg grada", zaključila je Kotarac.

D.Č.