26-07-2020

Lautaro u Barseloni? Konačna odluka narednog mjeseca

Čelnici Intera i Barselone sastaće se prvih dana avgusta kako bi finiširali pregovore čiji ishod potencijalno može biti prelazak Lautara Martineza u redove katalonskog kluba. To je novinarima u Španiji potvrdio sam Lautaro.


Martinez i Žunior Firpo, Foto: Getty Images

Oba kluba već su dogovorila plaćanje u kešu, a postoji opcija da u transfer bude uključen član Barse, brazilski lijevi bek Žunior Firpo koji bi, u sklopu Martinezovog transfera, mogao preći u Inter.

Inter sjajnog Argentinca procjenjuje na 110 miliona eura, dok u Blagurani smatraju da je ta cifra previsoka.

U Španiji, kako je prenijela agencija Telam, planiraju da opredijele 65 miliona za Lautara. Dogovor očekuju u avgustu.

Kako su kazali iz milanskog kluba, oni će pokušati da produže saradnju sa bivšim napadačem Rasinga, no iz tabora Barselone komentarišu da tu novost ne uzimaju za ozbiljno.

Lauraro je ranije već odlučio da pređe u Barselonu, a upravi Intera saopštio da ga očekuje sastanak i finalni dogovor.

22-godišnji napadač zna da njegova budućnost nije u Milanu, iako je nekoliko puta morao da javno kaže kako će davati maksimum za sadašnji tim. Trener Antonio Konto je takođe javno branio Martineza zahtijevajući da se glasine o odlasku utišaju, piše Bacrelona Sport Newspaper.

Lautaro Martinez najprije je dobio ponudu Mančester Sitija. Neposredno nakon toga reagovala je Barselona koja je nosioca igre Intera, u periodu od februara do marta, lako ubijedila da je prelazak na Nou Kamp odličan potez.

Ako bi se definitivno preselio u Španiju, Lautaro će biti neprikosnoveni starter u timu Barselone.

Zbog činjenice da je i jedan od najperspektivnijih napadača u Evropi, ovo bi, poentiraju iz katalonskog kluba, bio i veliki zalog za budućnost.


Izvor: Telam