06-05-2021

Liješević: Tokom praznika u Budvi između 10 i 20 hiljada posjetilaca dnevno

Nakon što je Turistička organizacija opštine Budva, u saradnji sa Komunalnim preduzećem i MUP-om, izvršila procjenu o broju posjetilaca Budve tokom praznika, konstatovano je da je na području naše opštine boravilo između 10 i 20 hiljada turista, kazala je za "Polis" direktorica TO Budva, Maja Liješević.


Printscreen: Youtube/RTV Budva

Prema njenim riječima, u hotelima je bilo oko 4,5 hiljada gostiju, dok je u privatnom smještaju evidentirano oko 2,5 hiljade. U ukupan broj, pojašnjava Liješević, ne spadaju posjetioci koji su došli u svoje stanove ili kod najbliže rodbine.

"U hotelima je najviše bilo gostiju iz Srbije, Bosne i Hercegovine, ali i domaći gosti su bili prisutni u velikom broju, zbog jako povoljnih akcija i aranžmana koje hotelijeri nude. U privatnom smještaju, iako on još uvijek nije dominantan, prvi su Rusi, zatim Bjelorusi, Ukrajinci, turisti iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske", dodaje ona.

Direktorica TO Budva ističe da je u toku i intenzivna, digitalna promotivna kampanja, prioritetno na tržištima Srbije i BiH.

"To je kampanja "Budva ljeto 2021" jer sa sloganom smatramo da će u Budvi ovog ljeta svako naći miran i čist kutak na svijetu. Kampanja se sprovodi na digitalnim mrežama i putem digitalnih kanala. Ono što nam predstoji tokom maja jesu i studijske grupe najvažnijih agenata iz Srbije i BiH, takođe i studijske grupe medijskih kuća, ali i kampanja koju koordinira Nacionalna turistička organizacija sa prezentacijama u najvećim gradovima cijelog regiona. Tu ne mislimo samo na Srbiju i BiH, već i na Albaniju, Kosovo i Makedoniju", pojasnila je Liješević.

"Moramo biti sigurna destinacija"

Kako je sagovornica "Polisa" podvukla, praznični dani su pozitivno svijetlo i za predstojeći period glavne turističke sezone. Ono što direktorica TO Budva smatra krucijalnim jeste da moramo biti sigurna destinacija.

"Ovim putem apelujemo na sve naše sugrađane da održavamo akciju imunizacije našeg stanovništva, jer ipak mi ovdje privređujemo od turizma. Svjetske i naše najviše državne instance su rekle da od toga zavisi i naš ekonomski oporavak. To je preduslov za sve ono što nas očekuje. Ne smijemo se opuštati, moramo biti i ostati odgovorni. Svi turisti i gosti prije će doći kod nas ako znaju da smo sigurna destinacija", zaključila je Liješević.


M.S.