18-10-2022

Maslovar: Budva je grad prilika i svaki naš naredni korak biće usmjeren ka stvaranju snažnih preduzetnica

Jedan od ključnih momenata u postizanju rodne ravnopravnosti u savremenom društvu je ekonomsko osnaživanje i sigurnost, poručila je kandidatkinja za odbornicu sa liste "Dragan Krapović - Idemo ljudi - Demokrate - Demos“, Slalvica Maslovar.


Foto: Demokrate Budva

Kako je istakla, ženama, kao ranjivijoj kategoriji našeg društva, ekonomsko osnaživanje pomaže da obezbijede sigurnost i samostalnost, pronađu adekvatan posao i osiguraju finansijska sredstva za život.

"Svjesni tih činjenica, svojim aktivnostima u proteklom periodu, bili smo usmjereni prema našim sugrađankama kroz projekte poput ženskog preduzetnistva, za koji smo izborili budžet veći od svih opština u Crnoj Gori. Konkretni programi, obuke i radionice, koje ćemo u narednom periodu realizovati omogućiće stvaranje osnovnih preduslova za suštinski razvoj ženskog preduzetništva i rodne ravnopravnosti", navela je ona.

Ravnopravno učešće u privrednom životu našeg grada, kako ističe, obezbijediće stabilno i pravedno društvo i kvalitetan životni ambijent za sve naše sugrađanke.

"Budva je grad prilika i svaki naš naredni korak biće usmjeren ka stvaranju snažnih preduzetnica. Zajedno kreirajmo ambijent jednakih sansi za sve. To je nasa obaveza i prioritet. Za grad koji pruža šansu svima. Zato, idemo ljudi, idemo Budva", zaključila je Maslovar.