02-04-2024

Mještani Svetog Stefana i Kamenova protestovali zbog nelegalnog probijanja puta za automobile do plaže

Mještani Kamenova i Svetog Stefana održali su u nedjelju u 12h protest zbog nelegalnog probijanja puta kroz šumu do plaže Kamenovo i devatsacije same staze koja je vodila do plaže. Mještani tvrde da je put probijen kako bi se automobilima moglo direktno na plažu, inspektori komunalne policije i inspekcije obustavili su radove i predmet predali građevinskoj inspekciji.

Mještani Svetog Stefana i Kamenova protestovali zbog nelegalnog probijanja puta za automobile do plaže | Radio Televizija Budva

Foto: PrtSc

Tačno u podne u nedjelju je održan protest mještana, bivših vlasnika i članova Mjesne zajednice Sveti Stefan zbog probijanja puta kroz stoljetnu šumu na plaži Kamenovo, put je probijen u subotu što nije slučajno kaže za Polis predsjednik MZ Sveti Stefan Vladislav Mitrović.

"Dobili smo inforlamciju od mještana da se ovdje prekinula komunikacija do plaže, pozvali smo inspekciju oni su prekinuli radove uz pomoć potpredsejdnice SO Budva Jasne Dokić došlla je i inspekcija okupili su se mještani, mjesna zajednica i Morsko dobro, ja bih možda i podržao ovo da je bi o dogovor mještana i invetsitora da se napravi nešto bolje, ali ovo je oduzimanja kilometara šume i prirode i mora se stanut sa ovim", istakao je on.

Na terenu smo zatekli Komunalnu inspekciju i Komunalnu polciiju.

"Zatekli smo radove i radnike CEDIS-a na licu mjesta, dežurna ekipa je izvršila kontrolu i zaustavila radove, a dalje će biti proslijeđeno Građevinskoj inspekciji jer im nikakvi dokumenti nijesu dati na uvid", kazao je zamjenik načelnika Komunalne policije Miloš Đurašević.

Na licu mjesta bio je i predstavnik Morskog dobra Blažo Rađenović.

"Ono što mogu da vam kažem ispred Morskog dobra jeste da su službenici naši izašli na lice mjesta i napravili službenu zabilješku, konstatovali zatečeno stanje i očigledno je da se radi o devastaciji i izvođenju radova bez odobrenja. Mi ćemo već sjutra aktuelnom zakupcu do 2023. godine u zoni Morskog dobra uputiti dopis kojim ćemo tražiti da se u roku od tri dana sve vrati u prvobitno stanje", kazao je on.

Naša ekipa pokušala je da kontaktira čovjeka koji je angažaovao radnike za probijanje puta, ali bezuspješno, a kako nam je rečeno u pitanju je izvjesni gospodin Pejović.